Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι εισβολείς ανοίγουν δρόμους στο ιρακινό Κουρδιστάν για να «φτάνουν» τους αντάρτες

Οι Τούρκοι εισβολείς ανοίγουν δρόμους στο ιρακινό Κουρδιστάν για να «φτάνουν» τους αντάρτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδιστάν (KDP), Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι επιθέσεις και η εισβολή του τουρκικού κατοχικού κράτους στο έδαφος του Νοτίου Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ).

Το γενοκτονικό τουρκικό κράτος, που υπέστη μεγάλη ήττα ενάντια στους αντάρτες της ελευθερίας του Κουρδιστάν, έχτισε δεκάδες στρατιωτικές βάσεις στο Νότιο Κουρδιστάν με την υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος KDP της φατρίας των Μπαρζανί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του RojNews που βασίζεται σε πληροφορίες που ελήφθησαν από τοπικές πηγές, το κατοχικό τουρκικό κράτος ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου δρόμου κοντά στο χωριό Κέστε στην περιοχή Μπερουαρί στους πρόποδες του όρους Μετίνα, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Η πηγή ανέφερε ότι το κατοχικό τουρκικό κράτος εμπόδισε δημοσιογράφους και πολίτες να εισέλθουν στην περιοχή των έργων και ότι οι χωρικοί που ζουν στην περιοχή δεν μπορούσαν να εισέλθουν στα εδάφη τους και να πραγματοποιήσουν τις αγροτικές τους δραστηριότητες.

Το κατοχικό τουρκικό κράτος έχει κατασκευάσει δεκάδες στρατιωτικές βάσεις και κέντρα πληροφοριών 40 χιλιόμετρα μέσα στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Το Ιράκ και η τοπική Κυβέρνηση της Περιφέρειας του Κουρδιστάν παραμένουν σιωπηλές έναντι της εισβολής και των επιθέσεων γενοκτονίας του τουρκικού κράτους κατοχής.

Σχετικά άρθρα