Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Βρετανοί λένε ότι οι εκρήξεις στα ρωσικά πολεμικά εργοστάσια οφείλονται στην υπερκόπωση

Οι Βρετανοί λένε ότι οι εκρήξεις στα ρωσικά πολεμικά εργοστάσια οφείλονται στην υπερκόπωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμυντική Βιομηχανία, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ουκρανία, Πολεμική Βιομηχανία, Ρωσία,

«Είναι απίθανο να εμπλέκονται ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην έκρηξη στο ρωσικό εργοστάσιο πυραύλων κοντά στο Ιζέφσκ στις 7 Φεβρουαρίου, ωστόσο παρόμοια περιστατικά στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συνεχιστούν», αναφέρει έκθεση της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι αυτό το εργοστάσιο χρησιμοποιείται για την παραγωγή ορισμένων βαλλιστικών πυραύλων, ιδιαίτερα του «Iskander», τον οποίο οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τακτικά για να επιτεθούν στο έδαφος της Ουκρανίας.

Αρχικά, υποτίθεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε λόγω σφάλματος εργάτη, αν και αργότερα ρωσικά Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σημειώθηκε λόγω «προγραμματισμένων δοκιμών» πυραυλοκινητήρων.

Αυτή είναι τουλάχιστον η πέμπτη ανεξήγητη έκρηξη σε στρατιωτικό εργοστάσιο στη Ρωσική Ομοσπονδία τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Προηγούμενες εκρήξεις έγιναν στο χημικό εργοστάσιο Καμένσκ στο Ροστόφ στις 15 Ιανουαρίου 2024, στο εργοστάσιο τανκ στο Τσελιάμπινσκ στις 26 Νοεμβρίου 2023, καθώς και στα εργοστάσια πυρίτιδας και πυρομαχικών στο Κοτόβσκ στις 10 Νοεμβρίου 2023 και στο Σολικάμσκ τον Οκτώβριο του 2023, σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Υπάρχει πραγματική πιθανότητα η έκρηξη να προκλήθηκε από απρόσεκτο χειρισμό και αποθήκευση εύφλεκτων και εκρηκτικών υλικών.

»Επιπλέον, η πολιτική πίεση από την ανώτατη διοίκηση για αύξηση της παραγωγής της στρατιωτικής βιομηχανίας για την υποστήριξη του πολέμου στην Ουκρανία πιθανότατα οδήγησε σε 24ωρη παραγωγή και κόπωση προσωπικού», αναφέρεται στην έκθεση.

Σχετικά άρθρα