Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το βράδυ της 10/2 οι Ρώσοι βομβάρδισαν την Οδησσό, η Ρουμανία τέθηκε σε συναγερμό και ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 σηκώθηκαν να φυλάξουν τους Ρουμάνους

Το βράδυ της 10/2 οι Ρώσοι βομβάρδισαν την Οδησσό, η Ρουμανία τέθηκε σε συναγερμό και ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 σηκώθηκαν να φυλάξουν τους Ρουμάνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Οδησσός, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία,

Το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της επίθεσης ρωσικών ντρόουν στην περιοχή της Οδησσού, στη Ρουμανία εκδόθηκε προειδοποίηση για τον πληθυσμό των συνοριακών οικισμών και σηκώθηκαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, που έχουν την ευθύνη της εναέριας επιτήρησης στα ΝΑΤΟϊκά πλαίσια του εναέριου χώρου της Ρουμανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας.

Η Γενική Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρουμανίας ανακοίνωσε αεροπορικό συναγερμό στις κομητείες Tulcea και Galati, που συνορεύουν με την περιοχή της Οδησσού.

Στους κατοίκους των κομητειών εστάλη RO-Alert τη 1.00 π.μ. τοπική ώρα, η οποία διήρκεσε σχεδόν μέχρι τις 3.00 π.μ.

Ο συναγερμός επαναλήφθηκε στις 05.00 και κράτησε μέχρι τις 06.20, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

Επιπλέον, τουρκικά F-16 σηκώθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη ρουμανική πόλη Feteşti και στις δύο περιπτώσεις «για να εκτελέσουν αποστολές έρευνας στον [ρουμανικό] εθνικό εναέριο χώρο σε αυτή την κατάσταση».

Το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι δεν καταγράφηκε παραβίαση του ρουμανικού εναέριου χώρου κατά τη διάρκεια των συναγερμών, αλλά η περιοχή στην Tulcea ελέγχεται επιπλέον για κάθε ενδεχόμενο.

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταδικάζει σθεναρά τις επιθέσεις που πραγματοποίησε η Ρωσική Ομοσπονδία σε αντικείμενα και στοιχεία πολιτικής υποδομής στα ουκρανικά λιμάνια του Δούναβη.

»Αυτές οι επιθέσεις είναι αδικαιολόγητες και έρχονται σε σοβαρή αντίθεση με τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζική επίθεση με ντρόουν σε αστικές και λιμενικές υποδομές στην Οδησσό και τον Δούναβη. Στην Οδησσό, μια τεχνική δομή της λιμενικής υποδομής υπέστη ζημιές , ένας υπάλληλος της επιχείρησης τραυματίστηκε.

Σχετικά άρθρα