Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαζλούμ Άμπντι: «Επικίνδυνη εξέλιξη» οι επιθέσεις των φιλοϊρανών με ντρόουν στους Κούρδους (SDF)

Μαζλούμ Άμπντι: «Επικίνδυνη εξέλιξη» οι επιθέσεις των φιλοϊρανών με ντρόουν στους Κούρδους (SDF)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ιράν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαζλούμ Άμπντι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Ο στρατηγός Μαζλούμ Άμπντι, Αρχηγός των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), δήλωσε την Πέμπτη 8/2 ότι η πρόσφατη επίθεση με ντρόουν κατά των δυνάμεών του στη βορειοανατολική Συρία από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν αποτελούν «μια επικίνδυνη εξέλιξη».

Σε αποκλειστική δήλωση στο Reuters, ο Άμπντι δήλωσε ότι οι δυνάμεις του –οι SDF– θεωρούν την επίθεση «μια επικίνδυνη εξέλιξη όταν τα στρατόπεδά μας στοχοποιούνται σε επιθέσεις με ντρόουν από φατρίες που υποστηρίζονται από το Ιράν».

Ο Άμπντι σημείωσε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης πρόσθετης αεράμυνας στη βορειοανατολική Συρία, ειδικά μετά τη δολοφονία έξι παραστρατιωτικών των SDF από ιρανικές πολιτοφυλακές στην ανατολική Συρία.

Στις 5 Φεβρουαρίου, μια πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε μια ακαδημία εκπαίδευσης για τις δυνάμεις κομάντο των SDF στο πετρελαϊκό πεδίο Αλ Ομάρ στην ύπαιθρο της περιφέρειας της Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι μαχητών των SDF.

«Οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν χρησιμοποίησαν τις περιοχές που ελέγχονται από το συριακό καθεστώς στην περιφέρεια Ντέιρ αλ Ζουρ ως ορμητήριο για την τρομοκρατική επίθεση που στόχευσε την Ακαδημία Καταδρομών μας και οδήγησε στο μαρτύριο έξι από τους μαχητές κομάντο μας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι SDF.

Την ίδια μέρα, το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MEHR μετέδωσε ότι η λεγόμενη Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ διεξήγαγε την επίθεση.

Ο Ανώτατος Διοικητής των SDF επεσήμανε ότι «θα απαιτήσουν τεχνικές δυνατότητες και αύξηση των εναέριων αμυντικών συστημάτων» για να αναπτυχθούν στη βορειοανατολική Συρία.

«Από την πλευρά τους (των ΗΠΑ), επιβεβαίωσαν ότι θα προσπαθήσουν να καταβάλουν προσπάθειες για να αποτρέψουν αυτές τις επιθέσεις», είπε στο Reuters.

Όσον αφορά το θέμα της πιθανής αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, ο Άμπντι ανέφερε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο ότι η αποστολή τους θα συνεχιστεί.

Ωστόσο, ανέφερε ότι μια απόσυρση «είναι δυνατή στο μέλλον… Ειλικρινά, δεν ζητάμε από τα αμερικανικά στρατεύματα να μείνουν εδώ για πάντα. Αυτό δεν είναι δυνατό».

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε πρόωρη αποχώρηση των ΗΠΑ θα «πολλαπλασίαζε πολλές φορές» τις απειλές από τις υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές, την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα