Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: Εντολή στον στρατό του Ισραήλ να παρουσιάσει σχέδιο εκκένωσης της Ράφα

Νετανιάχου: Εντολή στον στρατό του Ισραήλ να παρουσιάσει σχέδιο εκκένωσης της Ράφα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Εντολή στον στρατό του Ισραήλ να εκπονήσει σχέδιο για απομάκρυνση των αμάχων από τη Ράφα, στην νότια Γάζα, έδωσε κατά δήλωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις από πλευράς ΗΠΑ ότι το Ισραήλ δεν έχει πραγματοποιήσει τον προεπιχειρησιακό σχεδιασμό που είναι απαραίτητος για να διασφαλίσει ότι οι άμαχοι θα μείνουν μακριά από τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, τέσσερα τάγματα της Χαμάς παραμένουν στη Ράφα.

«Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι μια μαζική επιχείρηση στη Ράφα απαιτεί την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από τις ζώνες μάχης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι εκτιμάται ότι έχουν βρει καταφύγιο στην περιοχή της Ράφα, μετά την εκκένωση της βόρειας Γάζας, εν μέσω της χερσαίας επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Ερυθρά Ημισέληνος: Έφοδος του Ισραήλ σε νοσοκομείο στη Χαν Γιουνίς

Στο μεταξύ, οι ισραηλινές δυνάμεις εφόρμησαν εναντίον νοσοκομείου στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, η οποία ανακοίνωσε ότι δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τις ομάδες της.

Το νοσοκομείο Αλ Αμάλ βρίσκεται εν μέσω των μαχών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και μελών της Χαμάς.

Την Πέμπτη 8/2 το βράδυ, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος είχε κάνει λόγο για «σφοδρούς βομβαρδισμούς» και «πυρά από βαρύ πυροβολικό» περιμετρικά των εγκαταστάσεων.

Σχετικά άρθρα