Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δυο Αμερικανίδες μαμάδες καταγγέλλουν ότι τις νάρκωσαν και τις βίασαν στις Μπαχάμες

Δυο Αμερικανίδες μαμάδες καταγγέλλουν ότι τις νάρκωσαν και τις βίασαν στις Μπαχάμες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κεντάκι, Μπαχάμες, Τουρίστες,

Δύο μητέρες από το Κεντάκι μίλησαν ανοιχτά για ένα τραγικό συμβάν που έζησαν σε εξωτικό προορισμό όπου ταξίδεψαν.

Όπως ισχυρίστηκαν οι γυναίκες, ναρκώθηκαν και μετέπειτα βιάστηκαν στις Μπαχάμες την Κυριακή.

Ύστερα από αυτό, οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική προειδοποίηση για τον «hotspot» προορισμό.

Οι μακροχρόνιες φίλες Amber Shearer και Dongayla Dobson είπαν ότι οι πρώτες τους διακοπές χωρίς τα παιδιά τους τελείωσαν με μια τραυματική επίθεση, που έλαβε χώρα στο φως της ημέρας.

Το περιστατικό συνέβη αφού το κρουαζιερόπλοιο Carnival, με το οποίο ταξίδευαν, έδεσε στη νησιωτική χώρα στις Μπαχάμες κι εκείνες αποφάσισαν να πάνε σε μια παραλία.

Τώρα προειδοποιούν και άλλες γυναίκες, ώστε να μη συμβεί το ίδιο και σε αυτές.

Πώς έγινε το τραγικό συμβάν

Όπως είπαν οι δύο μαμάδες, χαλάρωναν σε μια παραλία στο Grand Bahama, όταν μέλος του προσωπικού του θέρετρου τούς πρόσφερε ένα ποτό δύο προς ένα, όπως περιέγραψαν στο σόου «Cuomo» του NewsNation.

Το δέχθηκαν, ενώ έβγαλαν και φωτογραφίες με τα τροπικά ποτά — το ένα μέσα σε ανανά και το άλλο σε καρύδα.

Σύντομα, όμως, κατάλαβαν ότι τα ποτά ήταν πολύ πιο «δυνατά» από το αναμενόμενο.

Ακόμη και τα αγαπημένα τους πρόσωπα ανησύχησαν όταν οι γυναίκες έστειλαν βίντεο, όπου φαινόταν να είναι πολύ μεθυσμένες μόλις μέσα σε 15 λεπτά μετά τις πρώτες τους γουλιές, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Dobson στον σταθμό.

«Στο δεύτερο ποτό και ενώ ήπιαμε λίγες γουλιές, ξέραμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

»Κάτι ήταν τρομερά λάθος», είπε η Σίρερ.

Πήγαν να ψάξουν για κοχύλια, για να τα φέρουν πίσω στα παιδιά τους, όταν ένας άνδρας, υπάλληλος του θέρετρου, προσφέρθηκε να τους δείξει το καλύτερο σημείο (για να βρουν κοχύλια).

Το επόμενο πράγμα που μπορούσε να θυμηθεί η Σίρερ ήταν ότι ξύπνησε, ενώ δεχόταν σεξουαλική επίθεση από έναν άνδρα, υπάλληλο του θέρετρου.

«Συνήλθα κατά τη διάρκεια του βιασμού μου», είπε στο NewsNation, καταρρέοντας.

Οι Αρχές του νησιωτικού συμπλέγματος στις Μπαχάμες και άλλα μέλη του προσωπικού στο θέρετρο μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν αμέσως τους δύο άνδρες, που κατηγορήθηκαν για την επίθεση το μεσημέρι μέσω βίντεο παρακολούθησης.

Ένας από τους δράστες είχε προσληφθεί στο θέρετρο πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Η Αστυνομία στις Μπαχάμες συνέλαβε δύο άνδρες, έναν 40χρονο από τις Νότιες Μπαχάμες και έναν 54χρονο από το Eight Mile Rock, σε σχέση με τη σεξουαλική επίθεση, όπως ανέφερε το τμήμα σε δελτίο Τύπου.

Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα, αλλά οι γυναίκες λένε ότι οι ισχυρισμοί τους δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά και ότι οι τοπικοί αστυνομικοί δε χορήγησαν τα κατάλληλα κιτ τεστ βιασμού παρά τις εκκλήσεις τους.

Πίσω στο κρουαζιερόπλοιο, οι μητέρες έλαβαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών τους εξετάσεων – που έδειξαν ότι είχαν μια πληθώρα φαρμάκων στον οργανισμό τους.

Επίσης, δεν είχαν σχεδόν καθόλου αλκοόλ στο σώμα τους και είχαν μώλωπες πάνω και κάτω στα πόδια τους, σύμφωνα με τον θυγατρικός σταθμό Lex18 του Kentucky NBC.

«Το να βλέπω τα πράγματα που εμφανίζονταν στην οθόνη [τοξικολογικής] ήταν απλώς τραυματικό από την αρχή», είπε η Dobson.

Πίσω στο Κεντάκι, οι γυναίκες προσέλαβαν δικηγόρο και λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται 4.000 δολάρια σε φάρμακα για την πρόληψη του HIV.

Οι μητέρες είναι, επίσης, θυμωμένες με την εταιρεία στην οποία έκλεισαν το ταξίδι, η οποία, όπως ισχυρίζονται, δεν τους είπε για την ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Μπαχάμες μέχρι μετά τη φρικτή επίθεση εναντίον τους.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε μια συμβουλή επιπέδου 2 στις 26 Ιανουαρίου, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα προτού (εάν πράγματι συνέβη) βιαστούν οι δύο Αμερικανίδες.

Η προειδοποίηση στους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ είναι να «δείξουν αυξημένη προσοχή» όταν επισκέπτονται τις Μπαχάμες λόγω της εγκληματικότητας και της βίας μεταξύ συμμοριών, που είχαν ως αποτέλεσμα 18 δολοφονίες μόνο τον Ιανουάριο.

Πέντε ημέρες πριν από την επίθεση στις μαμάδες, ο πρωθυπουργός της χώρας Φίλιπ Ντέιβις επέμεινε πως οι Μπαχάμες ήταν ένας «ασφαλής» προορισμός για τους τουρίστες.

«Τα περιστατικά που περιγράφονται στην προειδοποίηση εγκληματικότητας της Πρεσβείας των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2024 δεν αντικατοπτρίζουν τη γενική ασφάλεια στις Μπαχάμες, μια χώρα με δεκαέξι (16) τουριστικούς προορισμούς και πολλά ακόμη νησιά», είπε.

Από την πλευρά του πλοίου, η εταιρεία είπε ότι συνεργάζεται με την Αστυνομία στις Μπαχάμες στην έρευνά της.

«Ενώ το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι, στο Freeport, σε μια ανεξάρτητη εκδρομή στην ακτή δύο ταξιδιώτες του Carnival Elation ανέφεραν στην Αστυνομία ότι υπέστησαν σεξουαλική επίθεση σε μια τοπική παραλία», δήλωσε εκπρόσωπος του κρουαζιερόπλοιου σε δήλωσή του στην «The Post».

«Η ομάδα φροντίδας του πλοίου μας παρείχε υποστήριξη στις δύο επισκέπτριες, καθώς επέστρεψαν.

»Η Αστυνομία στις Μπαχάμες ερευνά το θέμα και η Carnival συνεργάζεται πλήρως».

Σχετικά άρθρα