Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αιγύπτιοι τζιχαντιστές ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Οι Αιγύπτιοι τζιχαντιστές ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς, Χερσόνησος του Σινά,

Η Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, η πιο ενεργή τζιχαντιστική οργάνωση στην Αίγυπτο που ευθύνεται και για το μακελειό στο Σινά, ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει κατηγορήσει την Τουρκία και τη σύμμαχό της στη Γάζα, την ισλαμιστική Χαμάς, ότι βρίσκονται πίσω από την Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς.

Επίσης, η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει κατηγορήσει την Τουρκία ευθέως ότι βρίσκεται και πίσω από το Ισλαμικό Κράτος, οπότε και σε ό,τι αφορά αυτό το παζλ όλα τα κομμάτια μπήκαν στη θέση τους.

“Αποφασίσαμε να ορκιστούμε πίστη στον χαλίφη Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, χαλίφη των μουσουλμάνων στη Συρία και στο Ιράκ και σε άλλες χώρες”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι αιγυπτιακές Αρχές ασφαλείας αντιμετωπίζουν ευρείας κλίμακας τζιχαντιστική τρομοκρατία η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριμηνιαία κατάσταση συναγερμού στις περιοχές του βορείου Σινά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 33 Αιγυπτίους στρατιώτες. Αν και την ευθύνη για τις επιθέσεις δεν έχει αναλάβει καμιά οργάνωση, είναι βέβαιο ότι τις εξετέλεσε η Ανσάρ.

Σχετικά άρθρα