Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινοί πολεμάνε τους τζιχαντιστές της Χαμάς στην επιφάνεια και στα τούνελ της Λωρίδας της Γάζας

Οι Ισραηλινοί πολεμάνε τους τζιχαντιστές της Χαμάς στην επιφάνεια και στα τούνελ της Λωρίδας της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ο Ισραηλινός Στρατός ανέφερε ότι συνεχίζει να μάχεται με τους μουτζαχεντίν της Χαμάς πάνω και κάτω από το έδαφος στο Χαν Γιούνις της νότιας Γάζας, καθώς και ότι πραγματοποιεί επιδρομές στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, μια αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ντέιρ αλ Μπαλάχ της κεντρικής Λωρίδας της Γάζας σκότωσε έναν Παλαιστίνιο τρομοκράτη του Ισλαμικού Τζιχάντ που συμμετείχε στην επιδρομή στο κιμπούτζ Νιρ Οζ κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, ανέφεραν οι Ιραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Στο δυτικό Χαν Γιουνίς, ο Ισραηλινός Στρατός ανέφερε ότι η 98η Μεραρχία κινείται για να καθαρίσει νέες περιοχές, τόσο πάνω όσο και κάτω από το έδαφος, από στελέχη της Χαμάς και υποδομές, και συναντά πολλούς μουτζαχεντίν που κυκλοφορούν με πολιτικά ρούχα.

Οι IDF ανέφεραν ότι την τελευταία ημέρα, τα ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν δεκάδες μουτζαχεντίν και συνέλαβαν περίπου 80 υπόπτους για τρομοκρατία στο δυτικό Χαν Γιουνίς, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που συμμετείχαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, οι IDF αναφέρουν ότι ελεύθεροι σκοπευτές της Ταξιαρχίας Γκιβάτι σκότωσαν περισσότερους από 15 μουτζαχεντίν.

Τα στρατεύματα της 646ης Ταξιαρχίας Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών εντόπισαν και εξουδετέρωσαν μια περιπολία της Χαμάς και τα στρατεύματα της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών και της επίλεκτης μονάδας Εγκόζ εντόπισαν ένα οπλοστάσιο, στο οποίο βρήκαν τυφέκια εφόδου, αντιαρματικά RPG και αντιαρματικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Εν τω μεταξύ, στη βόρεια Γάζα, ου IDF αναφέρουν ότι στρατιώτες της 414ης μονάδας του Σώματος Άμυνας των Συνόρων εντόπισαν τέσσερις μουτζαχεντίν της Χαμάς να τοποθετούν εξοπλισμό επιτήρησης στην περιοχή Μπέιτ Χανούν, σε μια προσπάθεια της τρομοκρατικής ομάδας να αποκαταστήσει τις δυνατότητές της.

Ο πυρήνας των τζιχαντιστών χτυπήθηκε από επιθετικό ελικόπτερο, ανέφεραν οι IDF.

Κατά τη διάρκεια επιδρομών, ενέδρων και μαχών στη βόρεια και κεντρική Γάζα, οι IDF λένε ότι η Ταξιαρχία Ναχάλ σκότωσε δεκάδες μέλη της Χαμάς και η 401η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία σκότωσε περίπου 15 μουτζαχεντίν.

Σε ένα άλλο περιστατικό, μια πυραυλάκατος του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε έναν πυρήνα της Χαμάς κοντά στα στρατεύματα της Ναχάλ στην ακτή της κεντρικής Γάζας. Οι IDF λένε ότι ο πυρήνας χτυπήθηκε στη συνέχεια από το Ναυτικό, την Ισραηλινή Αεροπορία και τα χερσαία στρατεύματα.

Η 401η Ταξιαρχία, με την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, έπληξαν επίσης ένα κτίριο που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για να πυροβολεί κατά των στρατευμάτων και να αποθηκεύει όπλα, πρόσθεσαν οι IDF.

Σχετικά άρθρα