Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηγέτης των Χούτι: Η Ιταλία θα γίνει στόχος εάν συμμετάσχει στην επίθεση κατά της Υεμένης

Ηγέτης των Χούτι: Η Ιταλία θα γίνει στόχος εάν συμμετάσχει στην επίθεση κατά της Υεμένης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδες (Αspides) - Ναυτική Επιχείρηση, Βρετανία, Ερυθρά Θάλασσα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Ηγετικό στέλεχος των ανταρτών Χούτι απείλησε την Ιταλία ότι θα γίνει στόχος εάν συμμετάσχει στην επίθεση κατά της Υεμένης.

«Η Ιταλία θα γίνει στόχος εάν συμμετάσχει στην επίθεση κατά της Υεμένης.

»Η εμπλοκή της θα θεωρηθεί κλιμάκωση και στρατιωτικοποίηση της θάλασσας και δεν θα είναι αποτελεσματική», προειδοποιεί ο Μοχάμεντ Αλί αλ Χούτι, εκ των επικεφαλής της Ανώτατης Πολιτικής Επιτροπής των Χούτι σε συνέντευξή του στην La Repubblica.

«Συμβουλεύουμε τους Ευρωπαίους να αυξήσουν την πίεση στους υπεύθυνους για τη φρίκη στη Γάζα.

»Οι επιχειρήσεις μας έχουν στόχο να σταματήσουν την επιθετικότητα και να άρουν την πολιορκία, αντιπροσωπεύοντας έναν νόμιμο στόχο που πρέπει να επιδιωχθεί.

»Οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία για κλιμάκωση από τους Ευρωπαίους είναι απαράδεκτη», τονίζει ο ηγέτης των Χούτι.

Ερωτηθείς από την ιταλική εφημερίδα ποιο είναι το μήνυμά του για την κυβέρνηση της Ρώμης, δήλωσε:

«Η συμβουλή μας στην Ιταλία είναι να ασκήσει πίεση στην ισραηλινή οντότητα για να σταματήσει τις καθημερινές σφαγές και την ασφυκτική πολιορκία κατά των παιδιών της Γάζας.

»Αυτό είναι που θα οδηγήσει στην παγκόσμια ειρήνη και θα γλιτώσει τον κόσμο από την επέκταση των συγκρούσεων και την περιφερειακή ανασφάλεια.

»Η Ιταλία και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν χρειάζεται να ευθυγραμμιστούν με τις αμερικανικές πολιτικές που ασκούν τρομοκρατία και αδικία εναντίον του λαού της Γάζας.

»Συμβουλεύουμε την Ιταλία να παραμείνει ουδέτερη, κάτι που είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει.

»Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για οποιοδήποτε εγχείρημα εκτός των συνόρων της και δεν θα ωφεληθεί οικονομικά ή με άλλο τρόπο», προειδοποίησε ο Μοχάμεντ Αλί αλ Χούτι.

Στη συνέντευξή του στη Repubblica, ο Μοχάμεντ Αλί αλ Χούτι χαρακτήρισε ως «αδικαιολόγητη τρομοκρατία» τις αμερικανο-βρετανικές επιθέσεις εναντίον των θέσεων των ανταρτών στην Υεμένη, τη νύχτα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής.

«Πρόκειται για παράνομες επιθέσεις και εσκεμμένη και αδικαιολόγητη τρομοκρατία.

»Αμερικανο-βρετανικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν 48 επιδρομές πλήττοντας τη Σαναά και τη Χοντέιντα.

»Αυτοί οι βομβαρδισμοί δεν θα επηρεάσουν τις δυνατότητές μας. Αντίθετα, μας δυναμώνουν.

»Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί πρέπει να καταλάβουν ότι τα νερά και οι θάλασσές μας δεν είναι παιδική χαρά για την Αμερική».

Αναφορικά με τις επιθέσεις των Χούτι εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, το ηγετικό στέλεχος των ανταρτών υποστήριξε ότι «στόχος είναι μόνο πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, τα οποία κατευθύνονται σε κατεχόμενα λιμάνια που ανήκουν στο Ισραήλ ή εισέρχονται στο λιμάνι του Εϊλάτ.

»Τα πλοία που δεν συνδέονται με το Ισραήλ δεν θα υποστούν ζημιές.

»Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κλείσουμε τα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ ή την Ερυθρά Θάλασσα.

»Αν θέλαμε να το κάνουμε αυτό, θα υπήρχαν άλλα πιο απλά μέτρα από την αποστολή πυραύλων.

»Η Δύση μας δαιμονοποιεί σκόπιμα μέσω των μέσων ενημέρωσης προωθώντας ανακριβή ρεπορτάζ, παρόλο που οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί είναι οι δαίμονες που αρνούνται να σταματήσουν τη σφαγή στη Γάζα και να άρουν τον αποκλεισμό στην Υεμένη…

»Είναι σημαντικό οι Αμερικανοί να καταλάβουν ότι όσοι επιτίθενται θα αντιμετωπίσουν αντίποινα, όπως εκφράζεται στην αραβική παροιμία:

»”Όποιος χτυπήσει την πόρτα θα βρει μια απάντηση”».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει χερσαία επέμβαση στην Υεμένη, ο Μοχάμεντ Αλί αλ Χούτι είπε μάλιστα ότι «ο χερσαίος πόλεμος είναι αυτό που θέλει ο λαός της Υεμένης, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τα δεινά του για πάνω από εννέα χρόνια.

»Αν οι ΗΠΑ στείλουν στρατεύματα στην Υεμένη, θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις όπως στο Αφγανιστάν και το Βιετνάμ».

Σχετικά άρθρα