Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αθηνά Κουστένη: Ελληνίδα η πρώτη μη Αμερικανίδα πρόεδρος της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας

Αθηνά Κουστένη: Ελληνίδα η πρώτη μη Αμερικανίδα πρόεδρος της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθηνά Κουστένη, Αστρονομία, Διεθνής Αστρονομική Ένωση, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

H κορυφαία αστρονόμος, η Ελληνίδα Αθηνά Κουστένη, Διευθύντρια Ερευνών στο Παρατηρητήριο CNRS Paris-PSL στο Meudon (Περιοχή Παρισίων), θα γίνει τον Οκτώβριο του 2024 η πρώτη μη Αμερικανίδα που θα προεδρεύσει του τμήματος πλανητολογίας της διάσημης Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας (AAS).

Η Κουστένη είναι απο τις κορυφαίες εμπειρογνώμονες αναφορικά με τον Τιτάνα, φεγγάρι του Κρόνου, και μια από τους υπεύθυνους της αποστολής Cassini-Huygens στον Τιτάνα.

Συμμετέχει επίσης στην προετοιμασία των μελλοντικών διαστημικών αποστολών στο Δία και τον Κρόνο και αναλύει τα δεδομένα που έχει αποκτήσει για να διερευνήσει τις ατμόσφαιρες και τις επιφάνειες των πλανητών, των δορυφόρων και των εξωπλανητών.

Έχει τιμηθεί με αρκετές διακρίσεις από την NASA και την ESA, και συμμετέχει ενεργά στις συμβουλευτικές επιτροπές των δύο αυτών διαστημικων εταιρειών, ειδικά ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλιακού Συστήματος και Πλανητών της ESA.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

Σχετικά άρθρα