Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι δύο τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη

Αυτοί είναι οι δύο τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καθολική Εκκλησία, Κωνσταντινούπολη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι τουρκικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μια φωτογραφία με τους δύο υπόπτους που συνέλαβαν για την επίθεση κατά της καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη που σημειώθηκε την Κυριακή 28/1, αφήνοντας ένα νεκρό, τον 52χρονο Τουντζέρ Τζιχάν, που βρισκόταν ανάμεσα στους εκκλησιαζόμενους.

Ο Τουντζέρ Τζιχάν, επισκεπτόταν το τελευταίο διάστημα την εκκλησία παρέα με τον θείο του, χωρίς όμως να είναι ο ίδιος Χριστιανός.

Μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν δύο ξένοι υπήκοοι, τους οποίους περιέγραψε ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Σύμφωνα με τον Γερλίκαγια, ο ένας είναι από το Τατζικιστάν και ο άλλος από τη Ρωσία.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε δήλωσή του στο Telegram, αναφέροντας ότι ήταν απάντηση σε έκκληση των ηγετών της οργάνωσης να στοχεύσουν Εβραίους και Χριστιανούς.

Δύο ένοπλοι, έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένο με μάσκες, εισήλθαν περίπου στις 11.40 το πρωί της περασμένης Κυριακής, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, στον καθολικό ναό της Σάντα Μαρία στον Βαθυρρύακα (Μπουγιούκντερε) στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου και άνοιξαν πυρ.

Μετά την επίθεση, 51 ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων 2 υπόπτων με τα αρχικά AK από το Τατζικιστάν και DT από τη Ρωσία, που πραγματοποίησαν την επίθεση, συνελήφθησαν στις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν από τη Διεύθυνση Πληροφοριών του Αστυνομικού Τμήματος της Κωνσταντινούπολης και ομάδες TEM.

Όπως έγινε γνωστό, ο D.T. ξύρισε τα γένια του μετά το περιστατικό για να αλλάξει την εμφάνισή του.

Σχετικά άρθρα