Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδος διοικητής: «YPG και Πεσμεργκά πολεμούν ως ένας στρατός»

Κούρδος διοικητής: «YPG και Πεσμεργκά πολεμούν ως ένας στρατός»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

«Οι Κούρδοι του YPG και οι Πεσμεγκά πολεμούν ως ένας ενιαίος στρατός στην Κομπάνι, δεν συντονίζονται απλά» τονίζει ο Κούρδος διοικητής Μαχμούντ Μπερξβεντάν (Mahmud Berxwedan) σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ANF.

Η τοποθέτησή του αυτή μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς εκτός του μηνύματος σθεναρής αντίστασης που στέλνει από την Κομπάνι, η δήλωσή του αυτή αποτελεί και μήνυμα ενότητας – προειδοποίηση με αποδέκτη την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το βρώμικο παιχνίδι που παίζει σε βάρος των Κούρδων με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Κούρδος διοικητής του YPG αναφέρει ότι «οι Πεσμεργκά ρίχνονται στη μάχη και χειρίζονται το βαρύ οπλισμό που έφεραν στην Κομπάνι πολύ αποτελεσματικά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την άφιξη των Πεσμεργκά. Το γεγονός αυτό σκόρπισε στις τάξεις των Κούρδων το αίσθημα της εθνικής ενότητας μέσα στο ίδιο το Κουρδιστάν»

Παράλληλα, προσθέτει ότι «με τους Πεσμεργκά έχουμε πολλές συζητήσεις. Μας είπαν εξαρχής ότι είναι έτοιμοι για τα πάντα. Ότι θα μετάσχουν σε ό,τι επιχείρηση τους ζητήσουμε. Από την άφιξή τους συνεργαζόμαστε άψογα. Λειτουργούμε ως ένας ενιαίος στρατός και δεν βλέπουμε τις δύο πλευρές σαν διαφορετικές δυνάμεις»

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της Κομπάνι, ο Berxwedan σημείωσε πως «πλέον αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα του βαρέως οπλισμού που έριξαν στη μάχη οι Πεσμεργκά, καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει δεχθεί πολύ σημαντικά πλήγματα. Αυτά έχουν επηρεάσει τρομερά και την ψυχολογία των τζιχαντιστών. Η περασμένη εδβομάδα ήταν καταστροφική για το Ισλαμικό Κράτος, καθώς εκατοντάδες τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί. Από τις αρχές Οκτωβρίου έχουμε το πάνω χέρι σε όλες σχεδόν τις μάχες και τα μέτωπα με το Ισλαμικό Κράτος”.

Τέλος, ο Κούρδος διοικητής έκανε αναφορά και στην προπαγάνδα του τουρκικού Τύπου, σύμφωνα με τον οποίο το YPG αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

«Θέλω να κάνω μία ιδιαίτερη μνεία στα τουρκικά Μέσα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το YPG, οι Πεσμεργκά και τα τμήματα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού επιχειρούν με απόλυτη σύμπνοια. Τέτοιες διαρροές γίνονται απευθείας από το Ισλαμικό Κράτος. Αντιθέτως, εμείς εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με το FSA, όσο περνάει ο καιρός και περισσότερο».

Σχετικά άρθρα