Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ αναστέλλει τις στρατιωτικές της επιθέσεις σε δυνάμεις των ΗΠΑ

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ αναστέλλει τις στρατιωτικές της επιθέσεις σε δυνάμεις των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ιράν, Σιίτες,

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, ένας συνασπισμός πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν, ανακοίνωσε την Τρίτη 30/1 την αναστολή όλων των στρατιωτικών επιθέσεων και των επιχειρήσεων ασφαλείας της εναντίον των βάσεων των ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ.

Σε ανακοίνωσή της, η Ισλαμική Αντίσταση ανακοίνωσε την αναστολή των επιχειρήσεών της κατά των αμερικανικών δυνάμεων για την αποφυγή συνεπειών στην ιρακινή κυβέρνηση.

Στις 28 Ιανουαρίου, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε μια βάση των ΗΠΑ στην Ιορδανία κοντά στα συριακά σύνορα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών και τον τραυματισμό περισσότερων από 40.

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς τον Οκτώβριο του 2023, οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία και το Ιράκ έχουν γίνει στόχος πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και για σχεδόν όλες αυτές οι επιθέσεις έχει αναλάβει την ευθύνη η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ.

Η παραστρατιωτική δύναμη ζήτησε από τα μέλη της να συμμετέχουν σε αμυντικές ενέργειες μόνο εάν οι τοποθεσίες της δέχονταν επίθεση από δυνάμεις των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα