Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ διαμήνυσε ότι η χώρα του θα απαντήσει αποφασιστικά σε οποιαδήποτε επίθεση

Ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ διαμήνυσε ότι η χώρα του θα απαντήσει αποφασιστικά σε οποιαδήποτε επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Ο απεσταλμένος του Ιράν στον ΟΗΕ Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει αποφασιστικά σε οποιαδήποτε επίθεση στο έδαφός της, στα συμφέροντά της ή σε Ιρανούς υπηκόους εκτός των συνόρων της, μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας την Τετάρτη 31/1.

Το σχόλιο του Ιραβανί ήρθε μια ημέρα αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποφάσισε πώς θα απαντήσει στην επίθεση με ντρόουν που πραγματοποιήθηκε από παραστρατιωτικούς που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Ιορδανία.

Στις 28 Ιανουαρίου, τρία μέλη του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν σε μονόδρομη επίθεση με ντρόουν που έπληξε μια αμερικανική βάση στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ σε δελτίο Τύπου.

«Η θεμελιώδης πολιτική του Ιράν [είναι] να δώσει μια ισχυρή απάντηση στους εχθρούς σε περίπτωση που στοχοποιήσουν τη χώρα, τα συμφέροντα και τους υπηκόους της», σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Στις 29 Ιανουαρίου, έξι μέλη, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων, του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη Σαγίντα Ζαϊνάμπ, νότια της συριακής πρωτεύουσας, Δαμασκού.

Σχετικά άρθρα