Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Οι επιχειρηματίες στο Χαλέπι δεν αντέχουν τη βαριά φορολογία του καθεστώτος Άσαντ

Συρία: Οι επιχειρηματίες στο Χαλέπι δεν αντέχουν τη βαριά φορολογία του καθεστώτος Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Συρία, Φορολογία, Χαλέπι,

Εξέχοντες επιχειρηματίες και βιομηχανικές προσωπικότητες στην πόλη Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία, συναντήθηκαν μέρες νωρίτερα με αξιωματούχους ασφαλείας των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων για να συζητήσουν τους συχνούς φόρους που επιβάλλουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Ένας επιχειρηματίας από το Χαλέπι, ο οποίος προτίμησε να μην κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας, είπε στην ιστοσελίδα North Press την Τρίτη 30/1 ότι έμποροι και επιχειρηματίες από τις βιομηχανικές ζώνες Αρκόομπ και Αλ Σουκαΐφ υπέβαλαν καταγγελίες στην επιτροπή ασφαλείας στο Χαλέπι, η οποία περιλαμβάνει παρενοχλήσεις της Τέταρτης Μεραρχίας, που συνδέεται με τις κυβερνητικές δυνάμεις και τα κυβερνητικά τελωνεία που επιβάλλουν φόρους.

Τόνισε ότι οι επιχειρηματίες στενοχωριούνταν από αυτές τις παρενοχλήσεις και σκέφτονταν να κλείσουν τα εργοστάσια και τις εγκαταστάσεις τους λόγω υπερβολικών φόρων.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2023, η ιστοσελίδα North Press ανέφερε ότι συγγενείς του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ διαχειρίζονται τρία γραφεία στο Χαλέπι για να επιβάλλουν εκατομμύρια συριακές λίρες σε φόρους σε εμπόρους και επιχειρηματίες που ζουν ακόμη στην πόλη.

Πριν από τη συριακή σύγκρουση, το Χαλέπι ήταν γνωστό ως «η οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας» λόγω των ακμαζόντων επιχειρήσεων.

Αργότερα, οι εντεινόμενες συγκρούσεις μεταξύ των φατριών της ένοπλης αντιπολίτευσης και των κυβερνητικών δυνάμεων ανάγκασαν πολλούς εμπόρους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να εγκαταλείψουν την πόλη.

Όταν η κυβέρνηση πήρε τελικά τον έλεγχο της πόλης το 2016, οι επιχειρηματίες επέστρεψαν αλλά αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις καθώς οι Αρχές άρχισαν να τους επιβάλλουν μεγάλα ποσά φόρων.

Αυτό επηρέασε αρνητικά την οικονομία που βιώνει μια σοβαρή κρίση εδώ και αρκετά χρόνια.

Η πηγή πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι της επιτροπής ασφαλείας έδωσαν υποσχέσεις να αναλάβουν δράση στο εγγύς μέλλον για την επίλυση αυτού του ζητήματος το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά άρθρα