Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο μυστικός παράδεισος του Πούτιν κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Φινλανδία (βίντεο)

Ο μυστικός παράδεισος του Πούτιν κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Φινλανδία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ρωσία,

Πολλά είναι τα μυστήρια γύρω από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, για την ζωή και την οικογένειά του, για την υγεία και τους σωσίες του, για τις μεθόδους εξαφάνισης όσων διαφωνούν με τις πολιτικές του, ακόμη και για τις κατοικίες του.

Ως προς το τελευταίο, ερευνητικό Μέσο δημοσίευσε τη Δευτέρα 29/1 βίντεο από κατοικία που φέρεται ότι ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο.

Συγκεκριμένα, το Dossier Center, το οποίο διευθύνεται από στελέχη της ρωσικής αντιπολίτευσης, δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube πλάνα από drone που δείχνουν μια πολυτελή κατοικία κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Φινλανδία στη βορειοδυτική ρωσική δημοκρατία της Καρελίας.

Όπως υποστηρίζει, ανήκει στον Πούτιν.

Το ακίνητο είναι δηλωμένο, σύμφωνα με το Dossier Center, σε εταιρείες που ανήκουν σε Ρώσο επιχειρηματία ο οποίος διαχειρίζεται ένα «δίκτυο» που ασχολείται «με τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες του προέδρου και είναι υπεύθυνοι για όλη την ακίνητη περιουσία του».

Ο Ρώσος πρόεδρος είναι γνωστό ότι κατέχει μια σειρά από ακίνητα.

Κάποια είναι επιβεβαιωμένα και κάποια άλλα όχι.

Μεταξύ των κατοικιών που βρίσκονται επιβεβαιωμένα στην κατοχή του είναι η κατοικία στο Novo-Ogaryovo κοντά στη Μόσχα και μια μια εξοχική κατοικία στο Σότσι, γνωστή ως Bocharov Ruchey.

Το Κρεμλίνο αναφέρεται επίσης ως επίσημη προεδρική κατοικία του Πούτιν, αν και δεν μένει εκεί.

Σύμφωνα με το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Πούτιν έχει μια άλλη κατοικία που ονομάζεται Valdai και βρίσκεται στην περιοχή Νόβγκοροντ της Ρωσίας.

Επίσης, σύμφωνα με τον φυλακισμένο ηγέτη της αντιπολίτευσης και επικριτική του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο Ρώσος πρόεδρος κατέχει ένα σπίτι στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο ονομάζεται «Παλάτι του Πούτιν».

Βέβαια, το BBC ανέφερε ότι ο Πούτιν έχει διαψεύσει ότι του ανήκει το «παλάτι» αξίας 1 δισ. δολαρίων.

Όσον αφορά το συγκρότημα στην Καρέλια ήταν «αόρατο» πριν από το βίντεο του Dossier Center.

Κυκλοφορούσαν μόνο ανεπιβεβαίωτες φωτογραφίες του.

Η έλλειψη «αποδεικτικών» στοιχείων οφείλεται στην δυσπρόσιτη τοποθεσία της κατοικίας που βρίσκεται στην ακτή του κόλπου Marjalahti Bay στη λίμνη Λαντόγκα.

Σύμφωνα με το Dossier Center, ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσει κανείς το ακίνητο είναι με πλοίο ή αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνονται στο βίντεο, η κατοικία είναι οχυρωμένη με «φράχτη, συρματοπλέγματα και 24ωρη ασφάλεια», υπάρχουν τρία κύρια κτίρια και υπερυψωμένο χώρος που εκτιμάται ότι χρησιμοποιείται για να φιλοξενεί κάποιο σύστημα αεράμυνας.

Το ακίνητο φέρεται επίσης να στεγάζει ένα ζυθοποιείο, μια αίθουσα τσαγιού, δύο ελικοδρόμια και προβλήτες γιοτ, φάρμα για πέστροφες και αγελάδες για την παραγωγή βοείου κρέατος.

Το οικόπεδο, έκτασης περίπου 2,5 τετραγωνικών μιλίων, υποτίθεται ότι είναι μέρος ενός εθνικού πάρκου, αλλά αντ’ αυτού παραχωρήθηκε στον Πούτιν, σύμφωνα πάντα με το Dossier Center.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρόεδρος χαλαρώνει εδώ», αναφέρεται στο βίντεο.

«Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, η τοπική ασφάλεια αντικαθίσταται από υπαλλήλους της FSO (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας), οι είσοδοι κλείνουν και τα γειτονικά νησιά απομονώνονται».

Σχετικά άρθρα