Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κωνσταντινούπολη: To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση σε καθολική εκκλησία

Κωνσταντινούπολη: To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση σε καθολική εκκλησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καθολική Εκκλησία, Κωνσταντινούπολη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τη σύλληψη δύο ατόμων για την αιματηρή επίθεση στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός πολίτη ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά.

Λίγο νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση σε δήλωσή του στο Telegram, λέγοντας ότι ήταν απάντηση σε έκκληση των ηγετών της οργάνωσης να στοχεύσουν Εβραίους και Χριστιανούς.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ο πολίτης που σκοτώθηκε λέγεται Tuncer Cihan και έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που έκαναν τη σύλληψη.

«Σήμερα το πρωί συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για φόνο που προκάλεσαν τον θάνατο του πολίτη μας Tuncer Cihan στη συνοικία Σαριγέρ της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στην εκκλησία Σάντα Μαρία.

»Συγχαίρω την Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και τους ηρωικούς αστυνομικούς μας που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

»Εκφράζω για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους συγγενείς του πολίτη μας που έχασε τη ζωή του», έγραψε.

Σχετικά άρθρα