Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εάν η Ουκρανία πάψει να υπάρχει οι Ούγγροι ακροδεξιοί διεκδικούν την Υπερκαρπαθία

Εάν η Ουκρανία πάψει να υπάρχει οι Ούγγροι ακροδεξιοί διεκδικούν την Υπερκαρπαθία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο ηγέτης του ακροδεξιού ουγγρικού κινήματος «Mi Hazank» («Κίνημα Πατρίδα μας»), Λάσζλο Τορότσκοϊ, ανακοίνωσε αξιώσεις στην ουκρανική Ζακαρπάτια ή Υπερκαρπαθία (Ρουθηνία των Καρπαθίων) σε περίπτωση κατάλυσης του κράτους της Ουκρανίας λόγω του πολέμου.

«Εάν το κράτος της Ουκρανίας πάψει να υπάρχει ως αποτέλεσμα του πολέμου, το κίνημα “Μι Χαζάνκ” θα διεκδικήσει την Υπερκαρπαθία», είπε ο Τορότσκοϊ.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός των ακροδεξιών Ούγγρων έκανε τη σκανδαλώδη δήλωση στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος στη Βουδαπέστη στις 27 Ιανουαρίου 2023.

Δήλωσε επίσης ότι η πίεση των «διεθνών χρηματοδότων» οδήγησε σε πόλεμο στην Ουκρανία, δηλαδή σε έναν πόλεμο που «θα καταστρέψει την Ευρώπη και θα στείλει την οικονομία της ηπείρου στον πάτο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «την Ουκρανία αγόρασε η BlackRock», το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο στον κόσμο, το οποίο έχει στη διάθεσή του περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, ο Τορότσκοϊ σημείωσε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, της ειρήνης και των διαπραγματεύσεων.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του κόμματος το 2023, ο ηγέτης του «Mi Hazank» μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ανάγκη να αποτραπεί η έναρξη ενός νέου παγκόσμιου πολέμου, καθώς και το γεγονός ότι η Ουκρανία έχει πουληθεί σε ξένους επενδυτές.

Αντιτάχθηκε στην είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς πιστεύει ότι η είσοδός τους αυξάνει τις πιθανότητες πολέμου με τη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα