Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μένουν ή φεύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία;

Μένουν ή φεύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Foreign Policy, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Συρία,

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, παρά τις πηγές που ανέφεραν ένα τέτοιο σχέδιο.

Αυτό έρχεται σε απάντηση δημοσιεύματος του περιοδικού Foreign Policy, που έγραψε ότι πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και το Πεντάγωνο αποκάλυψαν σκέψεις για απόσυρση των δυνάμεων από τη Συρία.

Το περιοδικό σημείωσε τις συνεχιζόμενες συζητήσεις εντός της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη μέθοδο οποιασδήποτε πιθανής απόσυρσης.

«Αν και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση αποχώρησης, τέσσερις πηγές από τα Υπουργεία Άμυνας και Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτείνουν ότι ο Λευκός Οίκος δεν βλέπει πλέον την αποστολή ως απαραίτητη», ανέφερε την Τετάρτη 24/1 το Foreign Policy.

«Γίνονται ενεργές εσωτερικές συζητήσεις για να καθοριστεί πώς και πότε μπορεί να συμβεί μια απόσυρση».

Σε αντίθεση με αυτό, το Αλ-Χαντάθ ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν δεν σκέφτεται την απόσυρση των στρατευμάτων από τη Συρία.

Οι ένοπλες πολιτοφυλακές υπέρ του Ιράν στο Ιράκ και τη Συρία συνεχίζουν να επιτίθενται σε βάσεις του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα μετά την ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο.

Οι πολιτοφυλακές ισχυρίζονται ότι επιτίθενται στις αμερικανικές δυνάμεις ως απάντηση στην υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς το Ισραήλ στη Γάζα.

Σχετικά άρθρα