Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέρασε ο εκβιασμός Ερντογάν: Επιστολή Μπάιντεν για να δοθούν στην Τουρκία τα F-16

Πέρασε ο εκβιασμός Ερντογάν: Επιστολή Μπάιντεν για να δοθούν στην Τουρκία τα F-16
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουηδία, Τζο Μπάιντεν, Τουρκία,

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζει τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 της Τουρκίας, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο πρόεδρος Ερντογάν για την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Όταν ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ερωτήθηκε αν θα στείλει την επίσημη ειδοποίηση για τα αεροσκάφη μόλις επισημοποιηθεί πλήρως η διαδικασία της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εκείνος δεν δεσμεύτηκε για κάποιο χρονοδιάγραμμα.

«Υποστηρίζουμε τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 από την Τουρκία, αλλά αναγνωρίζουμε ότι το Κογκρέσο έχει να παίξει βασικό ρόλο», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βεντάντ Πατέλ, σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι ΗΠΑ καλωσόρισαν την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο υπουργός Μπλίνκεν ήταν πολύ σαφείς για την υποστήριξή μας στον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 της Τουρκίας, τον οποίο θεωρούμε ως βασική επένδυση στη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ.

»Αλλά πέρα από αυτό, αναγνωρίζουμε επίσης ότι το Κογκρέσο έχει βασικό ρόλο στην εξέταση των πωλήσεων όπλων, αλλά απλά δεν πρόκειται να επιβεβαιώσω ή να προτρέξω σε προτεινόμενες αμυντικές πωλήσεις ή μεταφορές μέχρι να κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο», είπε ο Πατέλ.

Σχετικά άρθρα