Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Η Ουκρανία έκανε τρομοκρατική επίθεση και έριξε το μεταγωγικό με τους 74 επιβάτες

Ρωσία: Η Ουκρανία έκανε τρομοκρατική επίθεση και έριξε το μεταγωγικό με τους 74 επιβάτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικό Δυστύχημα, Ουκρανία, Ρωσία,

Το πινγκ πονγκ ευθυνών ξεκίνησε και η Ρωσία δείχνει την Ουκρανία πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους. Τις τελευταίες ώρες γίνεται γνωστό από τη Μόσχα ότι εντοπίστηκαν δύο ουκρανικοί πύραυλοι πριν από τη συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους με 74 επιβαίνοντες στο Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, την Τετάρτη.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε το «καθεστώς του Κιέβου» για το περιστατικό.

Υποστήριξε ότι το αεροπλάνο, που μετέφερε μεταξύ άλλων 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Μπέλγκοροντ για ανταλλαγή ομήρων.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι τη ζωή τους έχουν χάσει όλοι οι επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, η Ουκρανία «γνώριζε πολύ καλά» ότι οι αιχμάλωτοι πολέμου θα μεταφέρονταν με στρατιωτικά αεροσκάφη.

«Το αεροπλάνο καταστράφηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από την περιοχή του Χαρκόβου, χρησιμοποιώντας ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα», ισχυρίζεται η Μόσχα.

«Ο εξοπλισμός ραντάρ των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων κατέγραψε την εκτόξευση δύο ουκρανικών πυραύλων. Διαπράττοντας αυτή την τρομοκρατική επίθεση, η ουκρανική ηγεσία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο – παραμέλησε τις ζωές των πολιτών της» συμπληρώνεται δε.

Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί πάνω στα αίτια της συντριβής, αλλά έχει καλέσει τον κόσμο να μην διαδίδει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Σχετικά άρθρα