Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνετρίβη ρωσικό Ilyushin Il-76 με πάνω από 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους

Συνετρίβη ρωσικό Ilyushin Il-76 με πάνω από 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικό Δυστύχημα, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ουκρανία, Ρωσία,

Ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 συνετρίβη την Τετάρτη 24/1 το πρωί στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όπως μετέδωσαν ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν αιχμάλωτοι στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που μεταφέρονταν στην περιοχή εν όψει ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τουλάχιστον 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι έχασαν τη ζωή τους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti μετέδωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν ακόμη εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων έξι μέλη του πληρώματος.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media δείχνουν ένα μεγάλο αεροσκάφος να χάνει ύψος και να τυλίγεται στις φλόγες.

Ο τοπικός αξιωματούχος Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ είπε πως το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Κοροτσάνσκι, βορειοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ, και ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσει αυτοψία στο σημείο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η ρωσική προεδρία είναι ενήμερη για τη συντριβή, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της συντριβής.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, έχει γίνει στόχος ουκρανικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης πυραυλικής επίθεσης τον Δεκέμβριο που στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Σχετικά άρθρα