Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκαν από έκρηξη 24 Ισραηλινοί στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας

Σκοτώθηκαν από έκρηξη 24 Ισραηλινοί στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Σε 24 ανέρχονται οι Ισραηλινοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ το πρωί της Τρίτης 23/1.

Πρόκειται για τον υψηλότερο απολογισμό νεκρών Ισραηλινών στρατιωτών μέσα σε μία ημέρα από τον Οκτώβριο που άρχισε ο πόλεμος.

Οι Παλαιστίνιοι, από την πλευρά τους, έκαναν λόγο για τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό της νότιας περιοχής της Γάζας στη διάρκεια της σύγκρουσης.

Κατάρρευση κτηρίου στο οποίο βρίσκονταν στρατιώτες

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού του Ισραήλ, Ντάνιελ Χαγκάρι, 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη.

Όπως είπε, τζιχαντιστές εκτόξευσαν χειροβομβίδες κατά άρματος μάχης και ταυτόχρονα σημειώθηκε έκρηξη σε δύο κτήρια, στα οποία δυνάμεις είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά για να τα καταστρέψουν.

Τα κτήρια κατέρρευσαν ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

«Εξακολουθούμε να ερευνάμε τις λεπτομέρειες του περιστατικού και τα αίτια της έκρηξης», δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είχαν ανακοινώσει ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε χωριστή επίθεση στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Βομβαρδισμοί στη νότια Γάζα

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε καθώς ισραηλινές δυνάμεις εισχώρησαν βαθύτερα στη δυτική πλευρά της πόλης Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα, με αεροπορικούς, θαλάσσιους και χερσαίους βομβαρδισμούς.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν επίσης έφοδο σε ένα νοσοκομείο και συνέλαβαν ιατρικό προσωπικό, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ασράφ αλ Κίντρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Χαν Γιούνις, ενώ η πολιορκία ιατρικών εγκαταστάσεων σημαίνει ότι οι διασώστες δεν μπορούν να φθάσουν σε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Από την πλευρά του Ισραήλ, δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο για τις αναφορές σχετικά με το νοσοκομείο.

Σχετικά άρθρα