Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινοί έχουν σκοτώσει το 20-30% των τζιχαντιστών της Χαμάς – Ο πόλεμος θα κρατήσει μήνες

Οι Ισραηλινοί έχουν σκοτώσει το 20-30% των τζιχαντιστών της Χαμάς – Ο πόλεμος θα κρατήσει μήνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει το 20-30% των τζιχαντιστών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η τρομοκρατική ομάδα έχει ακόμα αρκετά πυρομαχικά για να συνεχίσει να πολεμά τις ισραηλινές δυνάμεις για αρκετούς μήνες.

Τα στοιχεία των ΗΠΑ φαίνεται να ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό με τις ισραηλινές εκτιμήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι περισσότερα από 9.000 μέλη της Χαμάς και μέλη άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων έχουν σκοτωθεί από τον Ισραηλινό Στρατό στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου, εκτός από περίπου 1.000 τρομοκράτες μέσα στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όταν ένοπλοι μουτζαχεντίν επιτέθηκαν σε κιμπούτζ στον ισραηλινό νότο σφαγιάζοντας περίπου 1.200 ανθρώπους, κυρίως αμάχους, και απαγάγοντας πάνω από 240 στη Γάζα.

Το 2021, ένας ανώτερος διοικητής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) είπε ότι η Χαμάς πιστεύεται ότι έχει περίπου 30.000 μουτζαχεντίν.

Οι IDF έχουν εκτιμήσει ότι οι μάχες στη Γάζα πιθανότατα θα διαρκέσουν όλο το 2024, καθώς το Ισραήλ έχει στόχο να εξοντώσει τη Χαμάς και να απελευθερώσει όλους τους ομήρους.

Σχετικά άρθρα