Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στη βόρεια κι ανατολική Συρία σε συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στη βόρεια κι ανατολική Συρία σε συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Συρία,

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του σοσιαλιστικού Κόμματος της Συριακής Ένωσης [Ασσύριοι], Ισάκ Τζίντο, καταδίκασε τις τουρκικές επιθέσεις στη Βόρεια και Ανατολική Συρία και είπε:

«Οι τουρκικές κατοχικές επιθέσεις είναι για να πολεμήσουν την Αυτόνομη Διοίκηση [AANES] οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά, για να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή και να πιέσουν τους ανθρώπους [της περιοχής] να τους εκδιώξουν [την AANES]».

Σχετικά με τη σιωπή της κυβέρνησης της Δαμασκού, ο Ισάκ Τζίντο εξήγησε ότι:

«Η θέση της κυβέρνησης της Δαμασκού από την αρχή της συριακής κρίσης είναι πολύ αδύναμη, γιατί παρέδωσε τα ηνία στη Ρωσία και το Ιράν, χάνοντας έτσι τη νομιμότητά της και η τουρκική πρόσφατη κλιμάκωση των κατοχικών επιθέσεων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Δαμασκού, η οποία προσπαθεί επίσης να υπονομεύσει το σχέδιο της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης [AANES]».

Ο Τζίντο σημείωσε ότι: «Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για τη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού και εγγυάται τα δικαιώματά του, και οικοδομήθηκε σε μια δημοκρατική σκέψη που πολεμά όλα τα αυταρχικά, δικτατορικά καθεστώτα που δεν θέλουν αυτό το σχέδιο, γιατί είναι μια σημαντική καμπή στην περιοχή».

Ο Τζίντο τόνισε ότι: «Έχει γίνει σαφές σε όλους μας ότι η τουρκική κατοχή έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας μετά την επικύρωση του νέου κοινωνικού συμβολαίου, στοχεύοντας εγκαταστάσεις υπηρεσιών και ζωτικές και υγειονομικές εγκαταστάσεις μέσω στρατιωτικών αεροσκαφών και ντρόουν».

Ο Τζίντο εξήγησε: «Με τη συνοχή και την αλληλεγγύη μας, καταφέραμε να ανατρέψουμε όλα τα σχέδια της τουρκικής κατοχής και συσπειρώνοντας τις συνιστώσες της περιοχής -τους Άραβες, τους Κούρδους, τους Αρμένιους, τους Κιρκάσιους, τους Σύρους και τους Ασσύριους- γύρω από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

»Καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα σχέδια που έχουν στόχο να ματαιώσουν το έργο της AANES».

Ο Ισάκ Τζίντο κάλεσε τις «διεθνείς δυνάμεις να βάλουν τέλος στα εγκλήματα της τουρκικής κατοχής εναντίον του λαού της βορειοανατολικής Συρίας και να επιβάλουν αμέσως απαγόρευση πτήσεων».

Σχετικά άρθρα