Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Εντός των προσεχών μηνών» πολύ μεγάλη η πιθανότητα πολέμου Ισραήλ-Λιβάνου

«Εντός των προσεχών μηνών» πολύ μεγάλη η πιθανότητα πολέμου Ισραήλ-Λιβάνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λίβανος, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς, Χεζμπολάχ,

Η πιθανότητα ενός πολέμου στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο, «εντός των προσεχών μηνών» είναι σήμερα «πολύ πιο μεγάλη από ό,τι ήταν στο παρελθόν», δήλωσε την Τετάρτη 17/1 ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού Χέρτζι Χαλεβί.

«Θα τον αρχίσουμε με πολλά πλεονεκτήματα» έναντι του εχθρού, δήλωσε ο Χαλεβί σε εφέδρους που εκπαιδεύονταν στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο όπου οι συγκρούσεις με την Χεζμπολάχ είναι καθημερινές μετά την 7η Οκτωβρίου.

Ο στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι σημειώθηκαν νέες επιθέσεις από τον Λίβανο εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

«Εν είδει αντιποίνων για τα πυρά αυτά, μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν υποδομές των τρομοκρατών» στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς –συμμάχου της Χεζμπολάχ– ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 20 ρουκέτες από τον νότιο Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ «σε αντίποινα για τις σφαγές στη Γάζα» και επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός «μαχητή» της στον Λίβανο.

Με τις ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ να είναι καθημερινές στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι μια «ολοκληρωτική σύγκρουση» μεταξύ των δύο πλευρών θα ήταν «πλήρης καταστροφή».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε διάστημα τριών και πλέον μηνών, περισσότεροι από 190 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, ανάμεσά τους τουλάχιστον 141 μαχητές της Χεζμπολάχ και 22 άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Από ισραηλινής πλευράς, 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων εννέα στρατιώτες και έξι άμαχοι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Σχετικά άρθρα