Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνεται η παγκόσμια ανησυχία για τυχόν επέκταση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή

Αυξάνεται η παγκόσμια ανησυχία για τυχόν επέκταση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Συρία, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Αυξάνεται η παγκόσμια ανησυχία για τυχόν επέκταση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή και ειδικά σε περίπτωση που εμπλακεί και το Ιράν, αφού η ένταση δεν έχει σταματήσει καθόλου.

Σύμφωνα με το CNN, η Τεχεράνη πραγματοποίησε επιδρομές στο Ιράκ, τη Συρία και το Πακιστάν μέσα σε λίγες ώρες.

Συγκεκριμένα, στόχοι το Ερμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν, η Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία αλλά και το πιο αναπάντεχο, περιοχή του νοτιοδυτικού Πακιστάν, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να μιλά για «χτύπημα κατά Ιρανών τρομοκρατών».

«Η βία έχει εξαπλωθεί πέρα από το Ισραήλ και τη Γάζα στην ευρύτερη περιοχή, αφού το Ιράν πραγματοποίησε επιδρομές στο Ιράκ, τη Συρία και το Πακιστάν, και οι ΗΠΑ έπληξαν ξανά στόχους των Χούτι στην Υεμένη εν μέσω συνεχιζόμενων επιθέσεων στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα», ανέφερε το δημοσίευμα.

Επίσης, σημείωσε ότι τα μηνύματα που στέλνει η Τεχεράνη είναι ηχηρά, με τις πιθανότητες στρατιωτικής εμπλοκής του Ιράν να αυξάνουν πλέον επικίνδυνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν έθεσε ως όρο τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα, για να σταματήσουν και άλλες επιθέσεις στην περιοχή.

«Αν σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα, τότε θα οδηγήσει στο τέλος άλλων κρίσεων και επιθέσεων στην περιοχή», ξεκαθάρισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν κατά του Πακιστάν που μετρά πληθυσμό σχεδόν 232 εκατομμυρίων, και είναι επίσης πυρηνική δύναμη.

Οι πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης σημειώνονται στην επαρχία Μπαλουχιστάν, περιοχή όχι τυχαία αφού εκεί κατοικεί η διακριτή εθνότητα των Βελούχων που ακολουθεί το σουνιτικό δόγμα και στο στόχαστρο μπαίνουν δύο βάσεις της σουνιτικής ένοπλης οργάνωσης Τζάις Αλ Αντλ η οποία έχει εξαπολύσει στο παρελθόν επιθέσεις κατά του Ιράν με την τελευταία να σημειώνεται τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σχετικά άρθρα