Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το FBI ερευνά τον πρώην CEO της Abercrombie για βιασμούς 100 ανδρών παρέα με τον σύντροφό του

Το FBI ερευνά τον πρώην CEO της Abercrombie για βιασμούς 100 ανδρών παρέα με τον σύντροφό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Βιασμός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ομαδικός Βιασμός, Ομοφυλόφιλοι, Σεξουαλική Κακοποίηση,

Έρευνα ξεκίνησε το FBI μετά την αποκάλυψη από το BBC ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch (A&F) εκμεταλλευόταν σεξουαλικά και κακοποιούσε άνδρες σε εκδηλώσεις, που διοργάνωνε σε όλο τον κόσμο.

Ο Μάικ Τζέφρις και ο βρετανός σύντροφός του αντιμετωπίζουν επίσης αστική αγωγή, που υποστηρίζει ότι διηύθυναν μια επιχείρηση εμπορίας ανθρώπων.

Πράκτορες του FBI παίρνουν τώρα συνεντεύξεις και καλούν πιθανούς μάρτυρες, όπως σημειώνει το BBC.

Την έρευνα διευθύνουν πράκτορες του FBI, που ειδικεύονται σε σεξουαλικά εγκλήματα και ομοσπονδιακοί εισαγγελείς από την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με διάφορες πηγές.

Τον Οκτώβριο, ένα ντοκιμαντέρ και μια σειρά podcast του BBC αποκάλυψαν ότι ο Μάικ Τζέφρις και ο σύντροφός του, Μάθιου Σμιθ, εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες σε εκδηλώσεις που διοργάνωναν στα σπίτια τους στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε πολυτελή ξενοδοχεία παγκοσμίως.

Οκτώ άνδρες δήλωσαν στο BBC ότι παρακολούθησαν αυτές τις εκδηλώσεις σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Μαρακές μεταξύ 2009 και 2015.

Ισχυρίστηκαν ότι και οι δύο τους «κατεύθυναν» να κάνουν σεξ μεταξύ τους.

Έγγραφα που αποκάλυψε το BBC έδειξαν ότι υπήρχε μια οργανωμένη επιχείρηση, που περιλάμβανε ένα δίκτυο με άτομα που στρατολογούσαν νεαρούς άνδρες και έναν μεσάζοντα, τον Τζέιμς Γιάκομπσον.

Εκείνος αρνείται κάθε αδίκημα και δηλώνει πως «αυτοί οι άνδρες πήγαιναν σε αυτές τις εκδηλώσεις με τα μάτια τους ορθάνοιχτα».

Όταν τον πλησίασαν οι δημοσιογράφοι στο σπίτι του, ο Γιάκομπσον ζήτησε επανειλημμένα να συνάψει μια συμφωνία μαζί τους, λέγοντας «αφήστε το όνομά μου απ’ έξω και θα σας πω τα πάντα»· κάτι που οι δημοσιογράφοι του BBC αρνήθηκαν.

Η εταιρεία A&F δήλωσε στο BBC ότι ήταν «τρομοκρατημένη και αηδιασμένη από τη συμπεριφορά (για την οποία ερευνάται μετά τις κατηγορίες) του Τζέφρις».

Από τη στιγμή της αποκάλυψης έχει αναστείλει σημαντικό μέρος των πληρωμών για τη συνταξιοδότησή του, συνολικού ύψους 1 εκατ. δολαρίων ετησίως.

Abercrombie & Fitch

Ο Τζέφρις, ο οποίος παραιτήθηκε το 2014, θεωρείται ο σύγχρονος ιδρυτής της A&F.

Κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών, που ήταν επικεφαλής, από τη δεκαετία του 1990 ηγήθηκε της παγκόσμιας επέκτασης της εταιρείας και δημιούργησε παράγωγα εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Hollister και Gilly Hicks.

Μετά την έρευνα του BBC, η A&F κατηγορήθηκε σε αστική αγωγή ότι χρηματοδότησε μια επιχείρηση εμπορίας ανθρώπων του σεξ, με επικεφαλής τους Μάικ Τζέφρις και Μάθιου Σμιθ μεταξύ 1992 και 2014.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι είναι πιθανό περισσότεροι από 100 άνδρες να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Τζέφρις όσο ήταν διευθύνων σύμβουλος και ότι οι νέοι άνδρες χειραγωγούνταν «με το πρόσχημα ότι τους παρείχαν την ευκαιρία του “μόντελινγκ των ονείρων τους”, να γίνουν, δηλαδή, το μοντέλο της Abercrombie».

Σχετικά άρθρα