Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύρος ακτιβιστής: Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές παραβιάζουν την κυριαρχία της Συρίας

Σύρος ακτιβιστής: Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές παραβιάζουν την κυριαρχία της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Συρία, Τουρκία,

Ένας Σύρος ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε την Τρίτη 16/1 ότι οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές παραβιάζουν την κυριαρχία της Συρίας και ότι η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη να φέρει αυτό το ζήτημα στην προσοχή του κόσμου.

Ο Χουσεΐν Νάσο, ένας Σύρος ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε στην ιστοσελίδα North Press ότι είναι ευθύνη της συριακής κυβέρνησης να προστατεύσει τους αμάχους και να σταματήσει τις τουρκικές επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία, ειδικά επειδή η Συρία είναι μέλος του ΟΗΕ και θα πρέπει να υποβάλει καταγγελία ειδικά για τουρκικές αεροπορικές επιδρομές.

Από τις 12 Ιανουαρίου, η Τουρκία στοχεύει εγκαταστάσεις υπηρεσιών, υποδομές και θέσεις ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία.

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας και στέρησαν από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ρεύμα και νερό.

Ο Νάσο επεσήμανε ότι οι επιθέσεις της Τουρκίας παραβιάζουν την κυριαρχία της Συρίας σύμφωνα με το Άρθρο 2 του Χάρτη του ΟΗΕ του 1945.

Τόνισε ότι η βορειοανατολική Συρία είναι μέρος του συριακού εδάφους, επομένως, είναι καθήκον της συριακής κυβέρνησης να ρίξει φως σε αυτές τις επιθέσεις μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η αποχή της συριακής κυβέρνησης από την ανάληψη δράσης εναντίον αυτών των επιθέσεων είναι μια μορφή σιωπηρής «συνενοχής» με την Τουρκία για να αποδυναμώσει και να εκβιάσει την AANES κατά τη διάρκεια πολιτικών συνομιλιών, σύμφωνα με τον Νάσο.

Ο ακτιβιστής είπε ότι οι εγγυήτριες πλευρές, οι ΗΠΑ και η Ρωσία, επέλεξαν να παραμείνουν σιωπηλές καθώς μοιράζονται κοινά συμφέροντα με την Τουρκία σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Σχετικά άρθρα