Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Θα δώσουμε ανεπανόρθωτο πλήγμα στην Ουκρανία – Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τα εδάφη

Πούτιν: Θα δώσουμε ανεπανόρθωτο πλήγμα στην Ουκρανία – Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τα εδάφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ελβετία, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η κρατική υπόσταση της Ουκρανίας θα μπορούσε να υποστεί «ανεπανόρθωτο πλήγμα» εάν συνεχιστεί το μοτίβο του πολέμου και ότι η Ρωσία δεν θα αναγκαστεί ποτέ να εγκαταλείψει τα κέρδη που έχει επιτύχει.

Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις μία ημέρα αφότου η Ελβετία συμφώνησε να φιλοξενήσει μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής μετά από αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Πούτιν απέρριψε τις «λεγόμενες φόρμουλες ειρήνης» που συζητούνται στη Δύση και την Ουκρανία και τις «απαγορευτικές απαιτήσεις», όπως τις χαρακτήρισε, που συνεπάγονται.

«Λοιπόν, αν δεν θέλουν (να διαπραγματευτούν), τότε μην το κάνουν!» είπε.

«Τώρα είναι αρκετά προφανές, ότι όχι μόνο η αντεπίθεση (της Ουκρανίας) απέτυχε, αλλά η πρωτοβουλία βρίσκεται πλήρως στα χέρια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

»Εάν αυτό συνεχιστεί, η ουκρανική κρατική υπόσταση μπορεί να υποστεί ένα ανεπανόρθωτο, πολύ σοβαρό πλήγμα», είπε.

Οι δηλώσεις του Πούτιν σχετικά με την πορεία του πολέμου έχουν γίνει όλο και πιο γεμάτες αυτοπεποίθηση και επιθετικές τους τελευταίους μήνες, με την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας να αποφέρει ουσιαστικά κέρδη απέναντι στις καλά οχυρωμένες ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το Reuters η Ρωσία ελέγχει σήμερα το 17,5% του εδάφους της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η συζήτηση περί διαπραγματεύσεων ήταν «μια προσπάθεια να μας παρακινήσουν να εγκαταλείψουμε τα κέρδη που έχουμε πραγματοποιήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

»Αλλά αυτό είναι αδύνατο. Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι αδύνατο».

Η ειρηνευτική φόρμουλα που πρότεινε ο Ζελένσκι ζητά την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, την παύση των εχθροπραξιών και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, μεταξύ άλλων σημείων.

Η Ρωσία λέει ότι οποιαδήποτε διαπραγμάτευση θα πρέπει να λάβει υπόψη τις «νέες πραγματικότητες» που δημιουργούνται από τις δυνάμεις της στο έδαφος.

Σχετικά άρθρα