Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

AANES: Η Τουρκία με τις «βάρβαρες» αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ακολουθεί πολιτική «καμένης γης και καταστροφής περιοχών»

AANES: Η Τουρκία με τις «βάρβαρες» αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ακολουθεί πολιτική «καμένης γης και καταστροφής περιοχών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τουρκία,

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) ανέφερε σε δήλωση τη Δευτέρα 15/1 ότι η Τουρκία εξαπέλυσε περισσότερες από 70 αεροπορικές επιδρομές κατά τις πρόσφατες επιθέσεις της στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η AANES δήλωσε ότι οι τουρκικές επιθέσεις είναι «αδικαιολόγητες» και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας προς τον λαό της ως «εχθρική», που ξεπερνά όλους τους διεθνείς νόμους και κανόνες.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, η Τουρκία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, στοχεύοντας υποδομές και εγκαταστάσεις υπηρεσιών.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η AANES στην ανακοίνωση, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει 73 επιθέσεις από τον Ιανουάριο.

12, συμπεριλαμβανομένων επτά επιθέσεων με στόχο πέντε πετρελαϊκές τοποθεσίες και εγκαταστάσεις στην ύπαιθρο του Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, και επτά αεροπορικές επιδρομές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Κομπάνι, στην Αΐν Ίσσα, στη βόρεια Συρία και στην ύπαιθρο της Καμισλί.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο σημεία ελέγχου των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας στη Βόρεια και Ανατολική Συρία (Asayish) και τραυμάτισαν έξι πολίτες.

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν επίσης 45 εγκαταστάσεις και σπίτια πολιτών τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η AANES χαρακτήρισε τις τουρκικές επιθέσεις ως «βάρβαρες» και δήλωσε ότι δεν βασίζονται σε καμία δικαιολογία και δεν λαμβάνουν υπόψη κανέναν κανόνα και νόμο.

Η δήλωση υπογραμμίζει ότι η Τουρκία ακολουθεί μια πολιτική «καμένης γης και καταστροφής περιοχών».

Η AANES καλεί όλες τις ενεργές δυνάμεις στη Συρία, οργανισμούς, φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρωπιστικές οντότητες να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους αυτών των επιθέσεων και τις αρνητικές συνέπειες και τις τοπικές και περιφερειακές επιπτώσεις τους.

Ειδικά από τη στιγμή που αυτές οι «επιθέσεις» έρχονται στο πλαίσιο της πολιορκίας και της «τρομοκρατίας» που απειλεί την περιοχή και τον κόσμο, πνίγοντας ευκαιρίες για λύση και σταθερότητα στη Συρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Αυτή η επιθετικότητα δεν είναι παρά μια πολιτική εξόντωσης και καταστροφής.

»Στοχεύει τις αξίες και την ηθική της διεθνούς κοινότητας στη γεωγραφία των περιοχών μας, που πολεμούν την τρομοκρατία και προσπαθούν να την τερματίσουν.

»Στοχεύει την ενότητα της Συρίας και την κυριαρχία της στη γεωγραφία της βόρειας και ανατολικής Συρίας και των υπηρεσιακών της θεσμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα