Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σούνακ: Η Βασιλική Αεροπορία πραγματοποίησε «στοχευμένα πλήγματα» εναντίον εγκαταστάσεων των Χούτι στην Υεμένη

Σούνακ: Η Βασιλική Αεροπορία πραγματοποίησε «στοχευμένα πλήγματα» εναντίον εγκαταστάσεων των Χούτι στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για RAF Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (Ηνωμένο Βασίλειο), Αεροπορικές Επιδρομές, Βρετανία, Ερυθρά Θάλασσα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ναυτιλία, Ρίτσι Σούνακ, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Η βρετανική βασιλική αεροπορία πραγματοποίησε στοχευμένα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν οι αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Η απόφαση λήφθηκε ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις της πολιτοφυλακής στην εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίες αποτελούσαν απειλή για τα βρετανικά και διεθνή πλοία και προκάλεσαν σημαντικές διακοπές σε ζωτικούς εμπορικούς δρόμους, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Σούνακ τόνισε ότι οι αντάρτες Χούτι συνεχίζουν να περιφρονούν τις διεθνείς προειδοποιήσεις και επιμένουν στις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων επεισοδίων εναντίον πολεμικών πλοίων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

«Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από τη διεθνή κοινότητα, οι Χούτι συνέχισαν να πραγματοποιούν επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων εναντίον πολεμικών πλοίων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ μόλις αυτή την εβδομάδα», είπε ο Σούνακ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε περιορισμένη, αναγκαία και αναλογική δράση σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, λαμβάνοντας μη επιχειρησιακή υποστήριξη από την Ολλανδία, τον Καναδά και το Μπαχρέιν.

Τα πλήγματα αποσκοπούσαν στην υποβάθμιση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των Χούτι και στη διασφάλιση της παγκόσμιας ναυτιλίας, σημείωσε.

Το Βασιλικό Ναυτικό εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά στην περιπολία στην Ερυθρά Θάλασσα ως μέρος της πολυεθνικής Επιχείρησης Prosperity Guardian , η οποία στοχεύει στην αποτροπή περαιτέρω επιθετικότητας των Χούτι, πρόσθεσε ο Σούνακ και προέτρεψε τους αντάρτες να σταματήσουν τις επιθέσεις τους και να λάβουν μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Σχετικά άρθρα