Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστρία: «Χρυσή» κληρονόμος χαρίζει 25 εκατ. ευρώ

Αυστρία: «Χρυσή» κληρονόμος χαρίζει 25 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Πλούσιοι και Διάσημοι, Φαρμακοβιομηχανία,

Μια 30χρονη Αυστριακή, η Μαρλέν Ένγκελχορν, εγγονή της ιδρύτριας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας, θέλει να μοιράσει 25 εκατομμύρια ευρώ από την κληρονομιά, που της άφησε η γιαγιά της, προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Μάλιστα, δεν θα το κάνει μόνη της και για να υπάρξει δίκαιη διανομή, έχει συστήσει επιτροπή και καλεί 50 Αυστριακούς να αποφασίσουν.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Foresight Institute που υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Ένγκελχορν ότι οι 50 «θα προέρχονται από κάθε ηλικιακή ομάδα, κάθε κρατίδιο, κάθε κοινωνική ομάδα.

Αυτό που θα τους ζητηθεί είναι να συνεισφέρουν με ιδέες προκειμένου να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες προς το συμφέρον όλης της κοινωνίας».

Η Ένγκελχορν είναι απόγονος του Φρίντριχ Ένγκελχορν, ιδρυτή του γερμανικού χημικού και φαρμακευτικού κολοσσού BASF και κληρονόμησε εκατομμύρια μετά τον θάνατο τον Σεπτέμβριο του 2022 της γιαγιάς της, Τράουντλ Ένγκελχορν Βεκιάτο, η περιουσία της οποίας ανερχόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes, στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Έχω κληρονομήσει μια περιουσία, άρα και εξουσία, χωρίς να έχω κάνει κάτι γι’ αυτό και το κράτος ούτε καν τη φορολογεί» είχε δηλώσει η Ένγκελχορν για να εξηγήσει την ομολογουμένως σπάνια για εκτομμυριούχο απόφασή της καθώς στην Αυστρία από το 2008 καταργήθηκε ο φόρος κληρονομιάς.

«Αφού οι πολιτικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους για αναδιανομή του πλούτου τότε θα πρέπει να το κάνω μόνη μου για την περιουσία μου.

»Αρκετοί άνθρωποι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, να πληρώσουν φόρο για κάθε ευρώ που κερδίζουν από αυτή.

»Εγώ αυτό το θεωρώ μια αποτυχία των πολιτικών και αν αυτό συμβαίνει τότε οι πολίτες πρέπει να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους» δήλωσε η 31χρονη Αυστριακή.

Σχετικά άρθρα