Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Τουρκία κατηγόρησαν δύο δίδυμες αδελφές για «λεσβίες» επειδή κοιμόντουσαν μαζί και τις έδιωξαν από τη μαθητική εστία

Στην Τουρκία κατηγόρησαν δύο δίδυμες αδελφές για «λεσβίες» επειδή κοιμόντουσαν μαζί και τις έδιωξαν από τη μαθητική εστία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αττάλεια, Μαθητές, Ομοφυλόφιλοι, Σεισμός, Τουρκία,

Αυτή η παρανοϊκή μεσαιωνική χώρα είναι η Τουρκία. Δίδυμες αδερφές που ήταν παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια για 4,5 ώρες μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023 εκδιώχθηκαν από τη σχολική εστία (κοιτώνα) στην επαρχία της Αττάλειας επειδή κοιμόντουσαν μαζί στο ίδιο κρεβάτι, με την κατηγορία ότι «είναι ομοφυλόφιλες».

Δύο δίδυμες αδερφές που επέζησαν από τον σεισμό και είναι μαθήτριες σε λύκειο στην επαρχία της Αττάλειας κατηγορήθηκαν για «ομοφυλοφιλία» από τον διευθυντή της σχολικής εστίας και εκδιώχθηκαν από τον κοιτώνα επειδή κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μουσταφά Ντιλέκ.

Τα 16χρονα δίδυμα παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια για 4,5 ώρες μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου στην επαρχία Χατάι που επλήγη σοβαρά.

Σύμφωνα με τον πατέρα τους, τα αδέρφια γράφτηκαν σε σχολείο της Αττάλειας μετά τον σεισμό για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους και ξεκίνησαν να μένουν στον κοιτώνα του ίδιου σχολείου.

Ένα από τα δίδυμα άρχισε να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με την αδερφή της από φόβο μήπως βρεθεί κάτω από τα ερείπια.

Ωστόσο, ένας από τους μαθητές παραπονέθηκε για αυτές στη διεύθυνση της εστίας και ο σύμβουλος του κοιτώνα κατηγόρησε τις αδερφές ότι «είναι ομοφυλόφιλες».

Αργότερα, ο αναπληρωτής διευθυντής της εστίας κάλεσε τον πατέρα και είπε:

«Τα κορίτσια σου είναι ομοφυλόφιλα, δεν τα θέλουμε στο σχολείο και στον κοιτώνα».

Το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου, η διεύθυνση της μαθητικής εστίας απέβαλε τις μαθήτριες χωρίς καμία δικαιολογία.

Οι δίδυμες πέρασαν εκείνο το βράδυ στο σπίτι ενός γνωστού των πατεράδων τους.

Ο διευθυντής του σχολείου στις 5 Ιανουαρίου τηλεφώνησε στον πατέρα και είπε

«Παραπέμψαμε τα παιδιά στην πειθαρχική επιτροπή, διαγράψτε τα από το σχολείο» και πρόσθεσε:

«Τα παιδιά σας απέκτησαν κακό όνομα εδώ, δεν μπορώ να τα κρατήσω άλλο στο σχολείο».

Ο πατέρας των διδύμων είπε ότι θα κάνει μήνυση στους υπεύθυνους του σχολείου και ότι δεν θα διαγράψει τα παιδιά.

Το «να είσαι ομοφυλόφιλος» δεν είναι έγκλημα που ορίζεται σε κανένα άρθρο του τουρκικού Ποινικού Κώδικα ή στους κανονισμούς του Υπουργείου Παιδείας για τις εστίες.

Ωστόσο, καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους στην LGBTI+ κοινότητα στην Τουρκία, πολλοί φοιτητές και φοιτητές φέρεται να εκδιώχθηκαν από κρατικούς κοιτώνες με βάση παρόμοιες προφάσεις.

Επιπλέον, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαδίδουν ηθικό πανικό εναντίον της κοινότητας για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους ακόμη και όταν δεν αφορούν άμεσα και την LGBTI+ κοινότητα.

Σχετικά άρθρα