Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν «αναβάθμισε» το «ντρόουν» Shahed-107 ειδικά για τη Ρωσία – Νέο μοντέλο

Το Ιράν «αναβάθμισε» το «ντρόουν» Shahed-107 ειδικά για τη Ρωσία – Νέο μοντέλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ιράν, Ουκρανία, Ρωσία,

Το Ιράν έχει αναπτύξει μια νέα έκδοση του επιθετικού ντρόουν «καμικάζι» Shahed-107 για τη Ρωσία. Σύμφωνα με πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας, το Ιράν έχει αναπτύξει ένα νέο επιθετικό drone Shahed-107.

Περιγράφεται ως «εκρηκτικό και αναγνωριστικό» UAV, πιθανότατα εξοπλισμένο με τεχνολογία για την εύρεση στόχων μάχης, όπως τα βρετανικά και αμερικανικά συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων που χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις.

Ανέφερε ότι «πολλές μονάδες» του ειδικά σχεδιασμένου ντρόουν μπορεί να προσφέρθηκαν στη Ρωσία ως μέρος μιας συμφωνίας αξίας άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με πηγές, αυτό αντανακλά «σημαντική εργασία προβολής δύναμης που πραγματοποιήθηκε από το Ιράν για να υποστηρίξει τα συμφέροντα της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Το νέο ντρόουν Shahed-107 ανήκει στην οικογένεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed-101 με ουρά σε σχήμα V.

Το ντρόουν, το οποίο έχει μήκος περίπου 2,5 μέτρα και άνοιγμα φτερών τριών μέτρων, μπορεί να εκτοξευθεί από όχημα και εκτιμάται ότι έχει αυτονομία έως και 1.500 χλμ.

Πιθανότατα θα είναι εξοπλισμένο με πομπό βίντεο.

Τέτοιες δυνατότητες αναγνώρισης σημαίνουν ότι το ντρόουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό στόχων πρώτης γραμμής για εμπλοκή από άλλα UAV ή οπλικά συστήματα.

Πηγή ασφαλείας ισχυρίστηκε ότι οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν δοκιμές με τους Ρώσους σε αεροπορική βάση στο κεντρικό Ιράν που περιλάμβανε drone Shahed-107 και Shahed-136.

Σχετικά άρθρα