Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Τουρκία γκρινιάζει επειδή όπλα που περίμενε η Ουκρανία πήγαν στο Ισραήλ

Ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Τουρκία γκρινιάζει επειδή όπλα που περίμενε η Ουκρανία πήγαν στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρωσία,

Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας επηρέασαν την ένοπλη βοήθεια των δυτικών χωρών προς την Ουκρανία και την αντίληψη του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, γκρινιάζουν οι Ουκρανοί.

Αυτό δήλωσε ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Τουρκία Βασίλ Μποντνάρ, μεταδίδει το τουρκικό κρατικό ειδήσεων Anadolu.

Σημείωσε ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έστρεψαν την προσοχή τους στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, γι’ αυτό ορισμένοι πιστεύουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει τελειώσει.

Επιπλέον, όπλα που σχεδιαζόταν να παρασχεθούν στην Ουκρανία στάλθηκαν στο Ισραήλ και η εσωτερική πολιτική δυναμική στις δυτικές χώρες είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρεσβευτή στην Άγκυρα, ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η θέση των κυβερνήσεων της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, καθώς και των αγροτών που εμποδίζουν τα ουκρανικά φορτηγά σε συνοριακά σημεία στην Πολωνία.

Ο Μποντνάρ σημείωσε ότι η Ρωσία πιστεύει ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τη Δύση και το ΝΑΤΟ, όχι με την Ουκρανία.

Τονίζοντας ότι το Κίεβο γνωρίζει για την ύπαρξη διαφόρων ιδεών [σ.σ. εννοεί μάλλον διαφωνιών] στις δυτικές χώρες σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία, ο διπλωμάτης σημείωσε ότι γι’ αυτόν τον λόγο η Ουκρανία άρχισε να αυξάνει την ικανότητα παραγωγής όπλων της.

Τόνισε τη σημασία του να παράγει η χώρα τα δικά της όπλα, σημειώνοντας: «Η Ουκρανία πρέπει να είναι μάθημα για άλλες χώρες».

Σχετικά άρθρα