Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πρόεδρος μας ο Πούτιν” απαντούν οι ρωσόφωνοι της Ουκρανίας – Πραγματικότητα η διχοτόμηση

“Πρόεδρος μας ο Πούτιν” απαντούν οι ρωσόφωνοι της Ουκρανίας – Πραγματικότητα η διχοτόμηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Κριμαία, Ουκρανία,

Μπορεί ακόμα τυπικά η Ουκρανία να είναι ένα κράτος, αλλά στην πραγματικότητα η διχοτόμηση είναι γεγονός.

Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία που βρήκαμε στο twitter, στο Δημαρχείο της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, ήδη κυματίζει η ρωσική σημαία ενώ χιλιάδες πολίτες, ρωσικής καταγωγής, διαδηλώνουν την ένωσή τους με τη “μητέρα Ρωσία”.

sevastopol

Επίσης, με φυλλάδια που κυκλοφορούν στους δρόμους, καλούνται οι πολίτες ρωσικής καταγωγής να καταταγούν άμεσα στην πολιτοφυλακή και το σύνθημα που κυριαρχεί παντού είναι, “δεν παραδίδουμε τη Σεβαστούπολη”.

prokirixi Η προκήρυξη που καλεί τους ρωσικής καταγωγής πολίτες της Σεβαστούπολης να καταταγούν στην πολιτοφυλακή. Έχει και τηλέφωνο επικοινωνίας…

Από τη Σεβαστούπολη ως την Οδησσό και την πόλη Κερτς, στο ανατολικό άκρο της Κριμαίας, καθώς και σε άλλες πόλεις της νοτιοανατολικής Ουκρανίας καθημερινά πραγματοποιούνται διαδηλώσεις ρωσόφωνων με πλακάτ και συνθήματα στα οποία ανεφέρουν: «Πρόεδρος μας είναι ο Πούτιν» και «Ρωσία είμαστε ορφανοί, υιοθέτησε μας». Ακόμα και στους δρόμους κυκλοφορούν με ρωσικές σημαίες.

Η Μόσχα δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψει. Ήδη και ανάλογα με τις ενέργειες που κάνουν οι Δυτικοί κινείται στη σκακιέρα της διπλωματίας προκειμένου να προστατέψει το λαός της και να περιχαρακώσει τα συμφέροντα της ακόμη και με στρατιωτικά μέσα. Απέρριψε κάθε τελεσίγραφο.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και αμφισβητούν πλέον την διοίκηση που ασκείται μέσω ενός δημάρχου που διορίζεται από το Κίεβο. Στη Σεβαστούπολη έχουν να γίνουν εκλογές από το 1992. «Είναι ώρα να επανέλθουν και να εκλέγουμε μόνοι μας το Δήμαρχο της αρεσκείας μας», υποστήριξαν και έδειξαν το πρόσωπο που επιθυμούν. Πρόκειται για τον Ρώσο επιχειρηματία Αλεξέι Τσαλίι, ιδιοκτήτη του βιομηχανικού κολοσσού Tavrida Elecric.

Είναι η δεύτερη πράξη απόσχισης από την κρατική οντότητα μετά το ψήφισμα που ψηφίστηκε προκειμένου να μην πληρώνουν φόρους στο Κίεβο. Μία κίνηση που έγινε και στο Χάρκοβο.

Οι διαδηλώσεις δεν επικεντρώνονται μόνο στην πόλη της Σεβαστούπολης, όπου είναι η έδρα του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Επεκτείνονται και σε άλλες πόλεις, καθώς είναι εμφανή τα δεινά που φέρνει η πολιτική των δυτικών, ιδίως με την επιβολή του ΔΝΤ, στην Ουκρανία.

Στην πόλη Κερτς, διαδηλωτές ξήλωσαν τη σημαία της Ουκρανίας την οποία αντικατέστησαν με την τρίχρωμη σημαία της Ρωσίας, όπως αναφέρει το τοπικό σάιτ Kerch.fm. Αυτοί που διαδήλωσαν είναι Ρώσοι υπήκοοι και μέλη του κομουνιστικού κόμματος, αρνούνται την πρόσδεση της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ζήτησαν την απόσχιση της Κριμαίας.

Η πόλη της Οδησσού συγκλονίστηκε από παρόμοιες διαδηλώσεις. Πάνω από 5.000 άτομα κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας ρωσικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα «Οδησσός και Μόσχα, ίδια οικογένεια» ή «Ο φασισμός δεν θα περάσει».

 

Σχετικά άρθρα