Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία ολοκλήρωσε την οικοδόμηση ενός ακόμα χωριού εποίκων στη Β/Δ Συρία

Η Τουρκία ολοκλήρωσε την οικοδόμηση ενός ακόμα χωριού εποίκων στη Β/Δ Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ένας τοπικός οργανισμός, σε συντονισμό με την Τουρκία, ολοκλήρωσε στα μέσα Δεκεμβρίου 2023, την κατασκευή ενός νέου οικισμού στο Τζαμπάλ αλ Αχλάμ (Βουνό αλ Αχλάμ) στα νότια της τουρκοκρατούμενης συροκουρδικής πόλης Εφρίν/Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Μια ενημερωμένη πηγή είπε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press ότι μια τοπική οργάνωση, με υποστήριξη που πιστεύεται ότι είναι παλαιστινιακή, ολοκλήρωσε την κατασκευή 150 νέων οικιστικών μονάδων στο Τζαμπάλ αλ Αχλάμ (Βουνό αλ Αχλάμ) και το όνομα του χωριού είναι Αλ Χεΐρ.

Η πηγή πρόσθεσε ότι το έργο κατασκευάστηκε κοντά σε έξι άλλους οικισμούς που χτίστηκαν μεταξύ 2021 και 2023 με την υποστήριξη της Παλαιστίνης και του Κουβέιτ.

Ο αριθμός των οικιών που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή αυτή ανέρχεται σε 1000.

Τοπικές οργανώσεις, με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας, ολοκλήρωσαν την κατασκευή τριών οικισμών τον Δεκέμβριο του 2023.

Ένας οικισμός βρίσκεται στο δάσος του χωριού Καφρ Σάφρα και ένας άλλος στο δάσος Αλ Μαχμουντίγια με θέα στην Εφρίν/Αφρίν.

Ο αριθμός των οικισμών που χτίστηκαν από οργανώσεις Τουρκίας, Κουβέιτ, Παλαιστινίων και Κατάρ στο Αφρίν είναι περίπου 38.

Οι οικισμοί βρίσκονται στις πόλεις Σαράν, Σέιχ Χαντίντ (Σιγιέ), Τζιντίρες, Μπουλμπούλ και Ράτζο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του North Press.

Η Εφρίν/Αφρίν βρίσκεται υπό την κατοχή των τουρκικών δυνάμεων και των συνδεδεμένων με αυτήν ισλαμιστικών φατριών της ένοπλης αντιπολίτευσης, ένας συνασπισμός φιλότουρκων τζιχαντιστών γνωστός και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), από τον Μάρτιο του 2018 μετά τη λεγόμενη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» για την απώθηση των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), με το πρόσχημα της προστασίας της «εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας».

Έκτοτε, έχουν κατασκευάσει πολλούς οικισμούς και έχουν εγκαταστήσει χιλιάδες ανθρώπους [εποίκους] από άλλες περιοχές της Συρίας στα σπίτια των βίαια εκτοπισθέντων Κούρδων κατοίκων της Εφρίν/Αφρίν.

Το 2023, η Τουρκία έχτισε 28 οικισμούς στην Εφρίν/Αφρίν, με την υποστήριξη οργανώσεων του Κουβέιτ, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, της Παλαιστίνης και της Τουρκίας, σύμφωνα με το Τμήμα Παρακολούθησης και Τεκμηρίωσης του North Press.

Σχετικά άρθρα