Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λίβανος: Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ νεκρός από ισραηλινό πλήγμα

Λίβανος: Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ νεκρός από ισραηλινό πλήγμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Λίβανος, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,

Νεκρό από πλήγμα του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο έπεσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Ο υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ «είχε ηγετικό ρόλο στη διαχείριση των επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ στον νότο», δήλωσε ο αξιωματούχος ασφαλείας, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή που στόχευσε το αυτοκίνητό του στον νότιο Λίβανο».

Μετά τον θάνατο του αξιωματούχου της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ εντείνονται οι φόβοι για εξάπλωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει πάνω από 130 μέλη της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, αφότου ξεκίνησαν οι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου. Άλλοι 19 έχουν σκοτωθεί στη Συρία.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Σαγέντ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε το Ισραήλ σε δύο τηλεοπτικά διαγγέλματα την περασμένη εβδομάδα να μην ξεκινήσει πλήρους κλίμακας πόλεμο στον Λίβανο.

«Όποιος σκέπτεται πόλεμο με εμάς, θα το μετανιώσει», είπε ο Νασράλα.

Μπλίνκεν: Προειδοποιήσεις για εξάπλωση του πολέμου

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συνεχίζει την τέταρτη κατά σειρά από την 7η Οκτωβρίου περιοδεία του στη Μέση Ανατολή.

Την Δευτέρα επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Ισραήλ όπου θα πραγματοποιήσει συντανήσεις την Τρίτη.

Πριν αποχωρήσει από τη Ντόχα στο Κατάρ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε πως είναι «επιτακτική ανάγκη» το Ισραήλ, που υποστηρίζεται στρατιωτικά και πολιτικά από τις ΗΠΑ, να κάνει περισσότερα για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι Παλαιστίνιοι άμαχοι πρέπει να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

«Δεν μπορούν, δεν πρέπει να πιεστούν να φύγουν από τη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε επίσης ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή αν δεν πραγματοποιηθούν συντονισμένες ειρηνευτικές προσπάθειες.

Σχετικά άρθρα