Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ ζητά τη βοήθεια των Πεσμεργκά για να απελευθερώσει τη Μοσούλη

Το Ιράκ ζητά τη βοήθεια των Πεσμεργκά για να απελευθερώσει τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Με τους αραβικούς στρατούς, τόσο της Συρίας όσο και του Ιράκ, να αποδεικνύονται ανίκανοι να σταματήσουν το Ισλαμικό Κράτος, η πολεμική αξία των Κούρδων όλο και ανεβαίνει στο γεωπολιτικό χρηματιστήριο.

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ, Κχαλίντ Ουμπέιντι (Khalid Ubeydi), ζήτησε τη βοήθεια των Πεσμεργκά για να απελευθερωθεί η Μοσούλη από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε σύσκεψη που έγινε στην Ερμπίλ, στην πρωτεύουσα του νότιου (ιρακινού) Κουρδιστάν, ο Ιρακινός υπουργός Άμυνας ζήτησε τη βοήθεια των Πεσμεργκά και οι Κούρδοι από την πλευρά τους είπαν ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών προχωράνε καλά και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων. Οι Κούρδοι μάλιστα βρήκαν την ευκαιρία να θέσουν στους Ιρακινούς κάποιες απαιτήσεις, οι οποίες θα απαντηθούν σύντομα από την κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Συγκεκριμένα, οι Κούρδοι ζήτησαν η στρατιωτική βοήθεια που προορίζεται για εκείνους από τη συμμαχία που έχουν συστήσει οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, να φτάνει στα χέρια τους απευθείας και όχι μέσω της κυβέρνησης στη Βαγδάτη.

Επίσης οι Κούρδοι για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση της Μοσούλης δήλωσαν στους Ιρακινούς ότι χρειάζονται περισσότερα όπλα και πυρομαχικά.

Σχετικά άρθρα