Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν τους Κούρδους της Συρίας (φωτο)

Οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν τους Κούρδους της Συρίας (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεντάγωνο, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), πρόσφατα άρχισε να διεξάγει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις υπό κουρδική ηγεσία Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (τους Asayish) σε δεξιότητες μάχης.

Οι δυνάμεις του Συνασπισμού, δηλαδή Αμερικανοί στρατιωτικοί όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ξεκίνησαν την εκπαίδευση της κυρίως κουρδικής Ασφάλειας στη βόρεια και ανατολική Συρία στα μέσα Δεκεμβρίου του 2023.

Η εν λόγω εκπαίδευση περιλαμβάνει ένα σύνολο προγραμμάτων που σχετίζονται με τις ικανότητες μάχης.

Η εκπαίδευση ξεκίνησε με τη διδασκαλία στις δυνάμεις των «Ασάγις» τεχνικών ελέγχου πλήθους.

Επίσης, οι εκπαιδευτές του Διεθνούς Συνασπισμού δίδαξαν βασικές δεξιότητες στρατευμάτων και τεχνικές αναζήτησης στις δυνάμεις «Ασάγις».

Η εκπαίδευση εντάχθηκε στο πλαίσιο της αποστολής του Διεθνούς Συνασπισμού να συμβουλεύει, να βοηθά και να ενεργοποιεί «για να διασφαλίσει ότι το Ντάες [Ισλαμικό Κράτος] δεν θα επανεμφανιστεί», υπογράμμισαν οι SOJTF-Levant σε ανάρτησή τους στο «Χ» (πρώην Twitter).

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας αποστολής, ο Συνασπισμός έχει εκπαιδεύσει τους «Ασάγις» σε τακτικές μάχης σώμα με σώμα.

Ένας άλλος τύπος εκπαίδευσης που δίδαξε ο Συνασπισμός στους «Ασάγις» ήταν οι επιχειρήσεις κρατουμένων.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε επίσης διδασκαλία των «Ασάγις» σχετικά με το χειρισμό όπλων και τις τακτικές κατά τη διάρκεια μιας εκπαίδευσης προηγμένων δεξιοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτούς τους άνδρες και γυναίκες που εκπαιδεύουν οι Αμερικανοί, οι Τούρκοι τους χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες». Δηλαδή, κατά τους Τούρκους οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν τρομοκράτες.

Σχετικά άρθρα