Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος διέπραξε απόπειρα δολοφονίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Το Ισλαμικό Κράτος διέπραξε απόπειρα δολοφονίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αυστραλία, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σίδνεϊ, Τζιχαντιστές,

Ο Ρασούλ Αλ Μουσάουι (Rasoul Al-Musawi), 47 ετών, ηγετική φυσιογνωμία των σιιτών μουσουλμάνων στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, δέχτηκε δύο πυροβολισμούς έξω από τζαμί. Η επίθεση θεωρείται ότι εκτελέστηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο σιίτης θρησκευτικός ηγέτης (κεντρική φωτογραφία) δέχτηκε δύο σφαίρες, μια στο πρόσωπο και μια στον ώμο. Η γυναίκα και τέσσερα από τα παιδιά του ήταν μπροστά στη δολοφονική απόπειρα.

Η κόρη του Ρασούλ Αλ Μουσάουι είπε ότι ο πατέρας της δέχτηκε τους πυροβολισμούς πισώπλατα ενώ έφευγαν από το τζαμί, που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Σίδνεϊ.

“Ακούσαμε δύο ισχυρούς πυροβολισμούς. Ο πατέρας μου κράτησε τον λαιμό του και έτρεξε μέσα”, είπε στο αυστραλιανό Network Ten. “Το μόνο που μπορούσα να δω ήταν το αίμα να ρέει από το κεφάλι και τον λαιμό του”.

Φίλος του Μουσάουι, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλυφτεί η ταυτότητά του, είπε ότι η απόπειρα δολοφονίας συνδέεται με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί τους σιίτες αιρετικούς. Ο φίλος του Μουσάουι ισχυρίζεται ότι στοχοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος και τους υποστηρικτές του στην Αυστραλία, οι οποίοι “μας αποκαλούν σιιτικά σκυλιά”, ενώ υπογράμμισε ότι οι σιίτες του Σίδνεϊ δέχονται απειλές ότι θα τους σκοτώσουν όλους.

Ο ίδιος φίλος του Μουσάουι πρόσθεσε ότι μέχρι και τη δολοφονική απόπειρα της Δευτέρας δεν είχε δώσει βάση στις απειλές από συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τζαμάλ Νταούντ (Jamal Daoud), γνωστό στέλεχος της σιιτικής κοινότητας στην Αυστραλία, δήλωσε στον Τύπο ότι η επίθεση αυτή δεν είναι η πρώτη που γίνεται με στόχο τους σιίτες.

Το απόγευμα της Παρασκευής ένας σεκιουριτάς στο ίδιο τζαμί δέχτηκε επίθεση από τρεις άνδρες που τον χτύπησαν στο πρόσωπο.

Ο Νταούντ πρόσθεσε ότι οι “εξτρεμιστές” προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη σιιτική κοινότητα και οι άνθρωποι είναι πολύ φοβισμένοι. “Είναι μια προειδοποίηση ότι ακόμα κάτι μεγαλύτερο θα μας συμβεί”.

Ο Μασάουι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ και η κατάσταση του μετά την εγχείριση κρίνεται σταθερή, ενώ τα τραύματά δεν απειλούν τη ζωή του.

Σχετικά άρθρα