Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Δανία θα καθυστερήσει μισό έτος την έναρξη παράδοσης F-16 στην Ουκρανία

Η Δανία θα καθυστερήσει μισό έτος την έναρξη παράδοσης F-16 στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Μέτε Φρέντερικσεν, Ουκρανία,

Η μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη Δανία στην Ουκρανία θα καθυστερήσει για μισό έτος.

Η Δανία έπρεπε να παραδώσει τα πρώτα έξι αεροπλάνα μέχρι το νέο έτος, αλλά αντ’ αυτού θα παραδοθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης εξαρτιόταν πάντα από την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων, καθώς και από τη διαθεσιμότητα επαρκούς υλικοτεχνικής υποστήριξης και υποδομής για την εξυπηρέτηση των F-16 στην Ουκρανία, αναφέρει το υπουργείο χωρίς να παρέχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντερίκσεν, ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι η χώρα της θα μεταφέρει 19 αεροσκάφη F-16 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Και το Bloomberg επίσης μεταδίδει ότι, η δωρεά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη Δανία στην Ουκρανία θα καθυστερήσει κατά μήνες, ανέφερε η εφημερίδα Berlingske, επικαλούμενη το υπουργείο Άμυνας της σκανδιναβικής χώρας.

Ένας από τους μεγαλύτερους συνεισφέροντες στην άμυνα της Ουκρανίας, η Δανία επρόκειτο να προμηθεύσει τα πρώτα έξι αεροσκάφη γύρω στο νέο έτος, αλλά αντίθετα θα παραδοθούν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στη φωτογραφία, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι με την πρωθυπουργό της Δανίας, Φρεντερίκσεν, ποζάρουν τον Αύγουστο του 2023 μέσα σε ένα F-16 της Δανίας. Η Ουκρανία τώρα πρέπει να περιμένει.

Σχετικά άρθρα