Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Β/Α Συρία

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Β/Α Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τουρκία, Χασάκα,

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στην πόλη Τελ Ταμρ στη βόρεια ύπαιθρο της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, έθεσαν την Παρασκευή 5/1 εκτός λειτουργίας έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Φαχντ Σαμίλα, διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρισμού, που συνδέεται με την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) στο Τελ Ταμρ, είπε ότι ο τουρκικός βομβαρδισμός προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της πόλης, θέτοντάς τον εκτός λειτουργίας.

Είπε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press ότι το Τελ Ταμρ και τα γύρω χωριά έχουν στερηθεί ηλεκτρικής ενέργειας.

«Περιμένουμε από τις ρωσικές δυνάμεις να συντονιστούν με τους Τούρκους για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στον σταθμό και να επιδιορθώσουν τη βλάβη», είπε ο Σαμίλα.

Ο σταθμός βρίσκεται στη γραμμή επαφής μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και των τουρκικών δυνάμεων μαζί με τις συνδεδεμένες φατρίες της ισλαμιστικής φιλοτουρκικής ένοπλης αντιπολίτευσης, γνωστής και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA).

Υπάρχει επίσης ένα αρχηγείο των ρωσικών δυνάμεων που ήρθαν στην περιοχή ως μεσολαβητές μετά την τουρκική εισβολή στην περιοχή τον Οκτώβριο του 2019.

Το Τελ Ταμρ, το οποίο έχει πληθυσμό περίπου 25.000 και απέχει 30 χλμ. από τα συρροτουρκικά σύνορα, είναι στρατηγικής σημασίας καθώς αποτελεί διασταύρωση στον αυτοκινητόδρομο Μ4 που συνδέει τη Χασάκα με το Χαλέπι στα βορειοδυτικά.

Η πόλη υφίσταται συνεχώς επιθέσεις από τις τουρκικές δυνάμεις και τις συνδεδεμένες φιλοτουρκικές φατρίες του SNA που οδήγησαν σε διακοπή ρεύματος και νερού.

Σχετικά άρθρα