Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: Επέστρεψαν σε πολλές περιοχές οι μάσκες – Σαρώνει ο κορωνοϊός

Ισπανία: Επέστρεψαν σε πολλές περιοχές οι μάσκες – Σαρώνει ο κορωνοϊός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Κατακόρυφα αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού και της γρίπης στην Ισπανία, με αποτέλεσμα ορισμένα παραθεριστικά θέρετρα και περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση να επαναφέρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Οι υγειονομικές Αρχές σε όλη τη χώρα αναφέρουν ότι νοσοκομεία και κέντρα Υγείας έχουν γεμίσει, με τους ασθενείς να βρίσκονται και πάλι σε διαδρόμους ή να περιμένουν ώρες για λάβουν θεραπεία.

Οι γιατροί ζητούν επίσης την υποχρεωτική χρήση μασκών σε κέντρα Υγείας και νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ισπανία, λέγοντας ότι η χειμερινή έκρηξη του Covid και της γρίπης ξεφεύγει από τον έλεγχό τους.

Η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση για την επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, αλλά περιοχές όπως η Βαλένθια, επιβάλλουν ήδη τους δικούς τους κανόνες.

Το τμήμα Υγείας της Βαλένθια εφάρμοσε την Παρασκευή 5/1 την υποχρεωτική χρήση μασκών στα κέντρα Υγείας λόγω της αύξησης των λοιμώξεων του αναπνευστικού, καθώς ο στόχος είναι να «φρενάρουν» τον ρυθμό εξάπλωσής τους και να προστατέψουν τα ευάλωτα άτομα.

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα κέντρα Υγείας θα κάνουν εμβολιασμούς κατά της γρίπης και του κορωνοϊού από την ερχόμενη Δευτέρα χωρίς να απαιτείται ραντεβού.

Το υπουργείο Υγείας καθιέρωσε το πρωτόκολλο της μάσκας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων γρίπης και των λοιμώξεων του αναπνευστικού τις τελευταίες εβδομάδες.

Το υπουργείο Υγείας απέστειλε στις υπηρεσίες υγείας τριών επαρχιών οδηγία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας που αναφέρει την υποχρεωτική χρήση μασκών στα κέντρα Υγείας και κοινωνικής Υγείας ως προληπτικό μέτρο για την αναζωπύρωση της λοίμωξης από τον ιό του αναπνευστικού.

Η Βαλένθια αναφέρει ότι οι υπηρεσίες Υγείας της βρίσκονται στο σημείο της κατάρρευσης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid και γρίπης μετά τα Χριστούγεννα και πρέπει να στείλει ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία προκειμένου να τους περιθάλψουν.

Τα κρούσματα αναμένεται να κορυφωθούν την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Υπάρχουν νοσοκομεία στην επαρχία της Βαλένθια με πληρότητα 96% και οι οικογενειακοί γιατροί παρακολουθούν περίπου 15 ασθενείς, ο καθένας.

Η Ισπανική Εταιρεία Οικογενειακών Γιατρών κάνει έκκληση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα σε όλη την Ισπανία για να σταματήσει η εξάπλωση της γρίπης και του Covid.

Σχετικά άρθρα