Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις – Αλληλοσκοτώνονται οι τζιχαντιστές

Ιράν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις – Αλληλοσκοτώνονται οι τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφγανιστάν, Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κασέμ Σολεϊμανί, Πακιστάν, Σιίτες, Σουνίτες, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο εκρήξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 84 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμη.

Το τρομοκρατκό χτύπημα έγινε κατά τη διάρκεια τελετής στην πόλη Κερμάν του Ιράν στη μνήμη του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος είχε σκοτωθεί από αμερικανικό drone το 2020.

Μέσω του Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση ανέφερε πως δύο από τα μέλη της «πυροδότησαν ζώνες με εκρηκτικά» εν μέσω «μιας μεγάλης συγκέντρωσης αποστατών, κοντά στον τάφο του ηγέτη τους “Κάσεμ Σολεϊμανί” χθες, στο Κερμάν, στο νότιο Ιράν».

Το Ιράν δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας κατά μήκος των συνόρων του με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Το κλείσιμο των συνόρων υποδηλώνει ότι το Ιράν πιστεύει ότι η επίθεση μπορεί να ξεκίνησε από το Ισλαμικό Κράτος – Επαρχία Χορασάν, μια σουνιτική ομάδα που δρα κυρίως στο Αφγανιστάν και κατηγορεί τον Σολεϊμανί ότι προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι τεταμένη μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα και μία ημέρα έπειτα από πλήγμα στη Βηρυτό που κόστισε τη ζωή στον δεύτερο στην ιεραρχία της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι.

Σχετικά άρθρα