Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομπάνι: Οι Κούρδοι έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από τέσσερα χωριά

Κομπάνι: Οι Κούρδοι έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από τέσσερα χωριά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι Κούρδοι του YPG κατάφεραν να επανακτήσουν τον έλεγχο σε τέσσερα χωριά στην περιοχή δυτικά της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος, μετά από επιχείρηση με σφοδρές μάχες που διήρκησαν από το βράδυ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, Κούρδοι του YPG, Πεσμεργκά και Σύροι από τα τμήματα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που έχουν περάσει στην Κομπάνι πολέμησαν δίπλα δίπλα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι Πεσμεργκά βομβάρδισαν τις θέσεις των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος, την ώρα που το YPG και FSA γάζωναν τους τζιχαντιστές.

Μετά από ώρες και αφού όσοι δεν έπεσαν νεκροί από τα πυρά των Κούρδων και των Σύρων τράπηκαν σε φυγή, επανήλθαν στον έλεγχό τους τα χωριά Arbus, Manaza, Albalur και Cikur.

Ο αριθμός των νεκρών τζιχαντιστών ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός, ενώ από τις τάξεις των Κούρδων δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής απώλειες.

Σχετικά άρθρα