Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι (SDF) κι Αμερικανοί (CSOJTF–L) συνέλαβαν «αξιωματούχο επικοινωνίας» του ISIS

Κούρδοι (SDF) κι Αμερικανοί (CSOJTF–L) συνέλαβαν «αξιωματούχο επικοινωνίας» του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Η Συνδυασμένη Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων Combined Special Operations Joint Task Force – Levant (CSOJTF–L) ανακοίνωσε την Κυριακή 31/12, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τη σύλληψη ενός αξιωματούχου επικοινωνίας του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σε συνεργασία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην περιφέρεια της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Η CSOJTF–L ανέφερε στην πλατφόρμα «X» (πρώην Twitter) ότι, μαζί με δυνάμεις εταίρων, συνέλαβαν, σε μια επιχείρηση που διεξήχθη στις 28 Δεκεμβρίου 2023, έναν αξιωματούχο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) «υπεύθυνο για τη συλλογή πληροφοριών και επικοινωνίας για τις επιχειρήσεις του Νταές [σ.σ. Ισλαμικό Κράτος] στη συνοριακή περιοχή Συρίας-Ιράκ».

Ο ταγματάρχης Τζόζεφ Μπουθ, εκπρόσωπος της CSOJTF–L, δήλωσε:

«Αυτή η επιχείρηση επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση της CSOJTF–L και των συνεργαζόμενων δυνάμεών της στην περιοχή για τη διαρκή ήττα του Νταές».

Πρόσθεσε ότι η κράτηση αυτού του ατόμου θα διαταράξει την ικανότητα του Ισλαμικού Κράτους να σχεδιάζει μελλοντικές επιχειρήσεις που απειλούν τους πολίτες των ΗΠΑ, τις SDF και αθώους πολίτες.

Στην ανακοίνωση της CSOJTF–L τονίζεται ότι θα παραμείνουν στην περιοχή για να «συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν απειλές κατά της περιφερειακής ασφάλειας».

Σχετικά άρθρα