Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία εμπαίζει το ΝΑΤΟ με δεκανίκι της τον Στόλτενμπεργκ – Η Σουηδία ίσως ενταχθεί τον Ιούλιο

Η Τουρκία εμπαίζει το ΝΑΤΟ με δεκανίκι της τον Στόλτενμπεργκ – Η Σουηδία ίσως ενταχθεί τον Ιούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενς Στόλτενμπεργκ, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Σουηδία, Τουρκία,

Εδώ και έναν χρόνο η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, πηγαίνει… μήνα – μήνα. Αυτή τη φορά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και γνωστός φιλότουρκος Γενς Στόλτενμπεργκ εμφανίζεται βέβαιος ότι η Σουηδία θα ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο.

Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου και η σκανδιναβική χώρα θα είναι πλήρες μέλος μέχρι τότε, είπε ο φιλότουρκος Στόλτενμπεργκ στο γερμανικό DPA.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει η σουηδική κυβέρνηση να δράσει κατά των μελών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο έδαφός της και αξιοποιεί τη δύναμη του βέτο του για να πάρει μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τις ΗΠΑ.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι δεν υπάρχει «μεγάλη προθυμία» από τους Ούγγρους νομοθέτες να εγκρίνουν την προσφορά της Σουηδίας.

Λίγες ημέρες αργότερα, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου έδωσε την έγκρισή της για την ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία μετά από μήνες κωλυσιεργίας.

Η γενική συνέλευση του επιμελητηρίου πρέπει τώρα να δώσει το τελικό πράσινο φως.

Η Στοκχόλμη τήρησε τις δεσμεύσεις της προς την Άγκυρα και έκανε παραχωρήσεις, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, όπως αναφέρει το Politico.

Σχετικά άρθρα