Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην όμηρος Χαμάς: Υπάρχει μόνο ένας λόγος που δεν με βίασε

Πρώην όμηρος Χαμάς: Υπάρχει μόνο ένας λόγος που δεν με βίασε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Η 21χρονη Μία Σεμ (Mia Schem) που απήχθη και τραυματίστηκε από τζιχαντιστές της Χαμάς δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη ότι υπάρχει μόνο ένας λόγος που δεν την βίασαν κατά τη διάρκεια των 54 κολασμένων ημερών αιχμαλωσίας της.

«Η σύζυγός του ήταν έξω από το δωμάτιο με τα παιδιά», δήλωσε η απελευθερωμένη πλέον Μία κατά τη διάρκεια συνέντευξής της που δόθηκε πρόσφατα στην ισραηλινή τηλεόραση.

«Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που δεν με βίασε» τόνισε.

Η Μία, η οποία έχει διπλή ισραηλινή και γαλλική υπηκοότητα, είπε ότι ο απαγωγέας της την κρατούσε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο υπό συνεχή παρακολούθηση για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Είπε ότι λιμοκτονούσε και αναρωτιόταν κάθε λεπτό εάν θα την σκότωνε.

«[Ήμουν] κλεισμένη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, δεν μου επιτρεπόταν να μιλήσω, δεν μου επιτρεπόταν να με δουν, να με ακούσουν, ήμουν κρυμμένη» περιγράφει η Schem στο ισραηλινό κανάλι 13.

«Υπάρχει ένας τρομοκράτης που σε κοιτάζει 24 ώρες το 24ωρο, σε κοιτάζει, σε βιάζει με τα μάτια του.

»Υπάρχει φόβος ότι θα σε βιάσουν, υπάρχει φόβος ότι θα πεθάνεις» περιγράφει η ίδια, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Η σύζυγός του μισούσε το γεγονός ότι αυτός και εγώ ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο.

»Νιώθεις ότι θέλεις μια αγκαλιά, ξέρεις, γυναίκα με γυναίκα, για να λυγίσεις λίγο… αλλά ήταν τόσο κακιά, τα μάτια της ήταν γεμάτα μίσος» συνεχίζει.

Η Schem ήταν μία από τους περισσότερους από 200 Ισραηλινούς που κρατήθηκαν όμηροι κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επιδρομής της 7ης Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι σκότωσαν περισσότερους από 1.200 ανθρώπους κατά την επίθεση.

Με τα λευκά η Μία στο ρέιβ πάρτι, λίγο πριν αρπαχτεί από τους τζιχαντιστές της Χαμάς.

«Έπρεπε να αποφασίσω εάν θα καώ ή θα πάω μαζί τους»

Παρακολουθούσε το μουσικό φεστιβάλ Supernova κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όταν οι τζιχαντιστές εισέβαλαν και επιτέθηκαν στο κοινό του φεστιβάλ.

Η 21χρονη πυροβολήθηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της τζιχαντιστικής επιδρομής.

Είπε ότι προσπάθησε να διαφύγει, αλλά οι τρομοκράτες πυροβόλησαν το αυτοκίνητό της και του έβαλαν φωτιά, αφήνοντάς της μόνο δύο επιλογές εκείνη τη στιγμή.

«Ήταν μια απόφαση κλάσματος του δευτερολέπτου, αν έπρεπε να μείνω εκεί και να καώ μέχρι θανάτου ή να πάω μαζί τους», είπε.

Την τράβηξαν πάνω σε ένα φορτηγό και τη μετέφεραν στη Γάζα, όπου της τοποθέτησαν έναν αυτοσχέδιο νάρθηκα στο τραυματισμένο της χέρι.

Στη συνέχεια την πήγαν σε ένα παλαιστινιακό σπίτι και την κράτησαν αιχμάλωτη.

Κατά καιρούς ισραηλινές βόμβες από την αντεπίθεση του εβραϊκού κράτους έκαναν θόρυβο στο σπίτι, ενώ κάποια στιγμή έσπασαν και τα παράθυρα, είπε η ίδια στην τηλεοπτική συνέντευξη.

«Σκέφτηκα: “Αν δεν πέθανα την εβδόμη [Οκτωβρίου] θα πεθάνω τώρα”», είπε η Schem, αλλά πρόσθεσε ότι «εμπιστεύτηκα τον στρατό».

Τον Νοέμβριο, ήταν μία από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας σύντομης εκεχειρίας – αλλά δήλωσε ότι εξακολουθεί να φέρει τα σημάδια του εφιάλτη της και την περιφρόνηση για εκείνους που της πήραν την ελευθερία.

«Ήταν σημαντικό για μένα να μεταδώσω την αλήθεια για τη φύση των ανθρώπων που ζουν στη Γάζα, ποιοι είναι πραγματικά και τι έζησα εκεί», είπε στη συνέντευξη.

Σχετικά άρθρα